Isis twittert foto’s rond van massa-executies

De troepen van Isis willen in Irak een middeleeuws kalifaat stichten, waar de wetten gelden van de wreedste versie van de Islam, maar ze bedienen zich van moderne communicatie-middelen. Isis, dat inmiddels een groot deel van Irak heeft veroverd en nu de hoofdstad Bagdad bedreigt twittert foto's de wereld in van de daden die ze verrichten in gebied dat ze bezet hebben. Daar slachten ze hun tegenstanders naar het schijn systematisch af.

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Islam is vrede!!!

  Time to nuke vrede.

 2. malky

  De vrienden van Frans Timmermans.

 3. Robin

  Soennieten, sjiieten, als ze de kans krijgen doden ze elkaar direct. Zien elkaars versie van godje als een horror. ISIS verliest in Syrië, dus pakken ze nu het debiele broertje Irak. Enige goede hieraan is dat Iran zich in de strijd zal mengen. Dat zet Saoedi Arabië en Iran mooi op scherp. Laat het probleem zich daar maar oplossen en flikker er af en toe wat olie op het vuur. Vinden ze fijn.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Ik vraag me af wat er soms fout gaat in uw bovenkamer.
   Duidelijk geen inlevingsvermogen in wat voor mega drama hier aan de gang is.

   “Enige goede hieraan is dat Iran zich in de strijd zal mengen. Dat zet Saoedi Arabië en Iran mooi op scherp. Laat het probleem zich daar maar oplossen en flikker er af en toe wat olie op het vuur. Vinden ze fijn.”

   Beseft u wel niet wat voor explosie dit kan gaan worden als er nog meer partijen bij betrokken raken?
   Kunt u zulks zelf niet bedenken?
   Denk ik aan alle mensen die ongevraagd de dupe worden van deze toestand, mensen ontheemd, kinderen die wees worden, mensen die hun kinderen verliezen, gezinnen die uit elkaar gerukt worden,mannen die hun vrouw kwijt raken en andersom en ga zo maar door.
   Het is reeds aan de gang en zal absoluut nog erger gaan worden, maar het grote gemak waarmee u hier over praat en beweert dat “ze het fijn vinden” is gewoon kortzichtig, ziek en gestoord te noemen.

   .

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Mijn post is meer van een voorspellende aard. Dit is wat er gaat gebeuren, en niets, zelfs uw eloquentie, gaat daar m.i. iets aan veranderen. En als ik dan mag kiezen, liever daar dan hier.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
    • Karl Ruprecht Kroenen

     Mee eens.

     (in antwoord op Robin)
    • Karel Kritisch

     Nee wat u nu zegt is niet waar. U brengt een waardeoordeel uit namelijk ‘Enige goede hieraan is’.. U heeft het dus het liefst zo heftig mogelijk zodat dat het probleem uiteindelijk zou oplossen. U pleit dus voor een slachting die de holocaust zou doen verbleken (in aantallen). De redenatie dat dit het probleem zou oplossen is absurd en totaal abject. En de illusie dat u zou moeten kiezen kunt u laten varen want dat is namelijk niet het geval.

     (in antwoord op Robin)
  • denhaag

   pfff weer een domme koe jij waar praat jij niet over christen in irland die elkaar afmaken laat moslim aan andere moslim ok yallah rot op domme volk

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Ik laat graag moslims aan andere moslims over. Die weten over het algemeen wel raad met elkaar. En met anders denkenden ook. En wat betreft christenen in Ierland, als die elkaar nog zouden afmaken is dat m.i. prima.

    (in antwoord op denhaag)
 4. Jannie Ooms

  De Arabier staat sinds eeuwen al in Afrika bekend om zijn wreedheid: ze waren de slavenhalers bij uitstek. Wreedheid hoort bij hun cultuur. Nu wordt de Arabier daarin ook nog eens gestimuleerd door de waanzin van de islam.

  Wat ik op het filmpje zag, is zo gruwelijk en onmenselijk dat het nog lang op mijn netvlies zal blijven hangen. En dat alles in naam van een wrede godsdienst.

  Dat wat ooit de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog deden met Joden en zigeuners, doen de Arabieren nu met hen die hun versie van de islam niet aanhangen.

  Bush en Blair hebben met hun aanval op Irak de islamitische vos in het hoenderhok losgelaten. Daar begon het, na 9/11. Ik vind dat de westerse leiders het karwei nu moeten afmaken. Niet door grondtroepen naar Irak en Syrië te sturen. De verliezen aan onze kant zouden groot zijn. Nee, gooi de boel maar plat en laat de overlevenden opnieuw beginnen. Onder strikt toezicht, dat wel.

  • Karel Kritisch

   Zie hier een oproep tot genocide. Door kwaad met kwaad te vergelden zullen wij onze waarden vernietigen en ons verlagen tot de ideologie die wij verafschuwen.

   Daarnaast is het niet verstandig de extremisten als de heersende opvatting te beschouwen. Al is er natuurlijk wel een levensgroot probleem.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • denhaag

   wat een domme koe ben jij jij zegt zelf ik zag dat filmpje maar jij luistert niet wat die man zei in het filmpje jullie nederlanders zijn echt een dom volk altijd maar geloven wat anderen zeggen en het nieuws volgen en supermart reclame op tv tfoeeeeeeeeee

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Ach, dit zijn gewoon wat incidenten en een paar slechte uitwassen van een verder heel mooie en vredelievende religie die ook heel mooie dingen bevat.

  Oh wacht , de Koran en Hadith onderwizjen toch wel dat je afvalligen moet doden….
  De soennieten zien de sjiieten als ketters, dus wat doen ze dan?

  Koran 4.89:

  Zij [de huichelaars, hypocrieten, slechte moslims] wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van Allah werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.

  Bukhari 9.83.17:

  ‘Abdullah heeft overgeleverd: Allah’s Apostel zei, “Het bloed van een moslim die verklaart dat niemand het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah en dat ik Zijn Apostel ben, kan niet vergoten worden behalve in 3 gevallen: Als vergelding voor moord, een getrouwde persoon die overspel pleegt en degene die afvalt van de Islam en de Moslims verlaat.”

  Bukhari 4.52.260:

  Ikrima heeft overgeleverd: Ali liet een aantal mensen verbranden en dit nieuws bereikte Ibn ‘Abbas, die zei, “Was ik in zijn plaats geweest had ik hen niet verbrand, aangezien de Profeet gezegd heeft, ‘Straf niemand met Allah’s straf.’ Er is geen twijfel, ik zou hen gedood hebben, aangezien de Profeet gezegd heeft, ‘Indien iemand (een moslim) zijn godsdienst verwerpt, dood hem.’ ”

  Bukhari 9.89.271

  Abu Musa heeft overgeleverd: Een man bekeerde zich tot de Islam en keerde dan terug naar het Jodendom. Mu’adh bin Jabal kwam en zag de man bij Abu Musa. Mu’adh vroeg, “Wat is het probleem met deze man?” Abu Musa antwoordde, “Hij bekeerde zich tot de Islam en keerde dan terug naar het Jodendom.” Mu’adh zei, “Ik zal niet neerzitten tot je deze man gedood hebt aangezien dit het verdict van Allah en Zijn Apostel is.”

  • Robin

   Uw studie theologie brengt zijn centjes wel op. Of is het Google? Ik kan het bij U niet goed bepalen. Verder een ruime 7.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Laat ik het zo zeggen ,ik heb een redelijke basis kennis van psychologie,theologie en filosofie, en dat komt door jarenlange persoonlijke studie en heel veel luister en leeswerk.
    Ik heb een flinke bibliotheek thuis en uiteraard is het internet voor iemand die graag dingen wil leren ook een geweldige uitvinding.

    In de regel kan ik veel zaken aardig duiden ,maar moet ik de kleinere details vaak wel even opzoeken ,net zoals deze verzen.,ze komen van het internet af.
    Dat maakt verder niet uit hoop ik?
    Ik weet al vanuit de basiskennis die ik heb waar ik naar moet zoeken.

    Qua taal heb ik vaak wel een probleem ,ik ben licht dyslectisch en tevens een beelddenker ,dus concepten en schema’s uit mijn hoofd omzetten naar schrijftaal kost mij erg veel moeite en al schijnt mijn schrijfwerk volgens mijn vrouw er aardig uit te zien, ik moet er echt heel veel moeite voor doen.
    Geschreven taal is gewoon niet mijn taal, al doe ik er wel mijn best op.

    Ik stel me zoals u nu ziet door wat inkijk te geven in wie ik ben dus nu redelijk kwetsbaar op en hoop dan ook dat u dit op waarde weet te schatten.

    Dank voor uw 7. 🙂

    (in antwoord op Robin)
  • Ibrahim Saygi

   Dit is precies waar alle haat tegen de islam vandaan komt. Laat ik de eerste citaat nemen. de volgende zinnen zijn:

   4.90 ‘Behalve hen die zich aansluiten bij mensen met wie jullie een verdrag hebben of die met beklemd gemoed tot jullie komen omdat zij tegen jullie zouden moeten strijden of tegen hun eigen mensen strijden. Als Allah gewild had, dan had Hij hun macht over jullie gegeven en dan hadden zij zeker tegen jullie gestreden. Als zij zich van jullie afzijdig houden, niet tegen jullie strijden en jullie vrede aanbieden dan verschaft Allah jullie geen weg om tegen hen op te treden.’

   dus voor de duidelijkheid: als zij niet tegen jullie strijden en jullie vrede aanbieden, dan mag je niet tegen hen optreden.

   Jouw jarenlange persoonlijke studie stopt dus blijkbaar waar jij wilt dat het stopt.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 6. zo maar iemand

  Ik heb het filmpje niet gekeken, dat doe ik mezelf niet aan.

  Een paar foto’s zijn al meer dan genoeg. Het is ‘het kwaad’. Ik heb wel foto’s bekeken van de vluchtelingen, en ik zou zo graag willen dat er een kans op vrede is. De arme kinderen…

  Zinnen als ‘gooi maar plat’ of ‘flikker maar wat olie op het vuur, dat vinden ze fijn’, ik kan er niet bij. Het is van een arrogante haat, niet eens ingegeven omdat je eigen familie iets aangedaan is, maar gewoon, een gratuite mening. ‘Slacht maar af’, dat is wat jullie zeggen. Kijk even naar de foto’s van de vluchtelingen, en realiseer je dan dat je die kennelijk dood wilt hebben. Als oplossing voor de haat. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/15/iraakse-terreurgroep-isis-publiceert-executiefotos/

  Ik moet wel zeggen, Karl Ruprecht Kroenen, dat ik jouw bijdrage met belangstelling gelezen heb, met name je reactie op Robin. Het heeft mijn mening over jou wel bijgesteld. Dank daarvoor.

  • kletsmajoor

   Ik denk dat dingen als “gooi maar plat” enzo, meer uit machteloosheid gezegd worden dan dat men het echt meent.

   (in antwoord op zo maar iemand)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Dat kan ook het geval zijn , maar dat andere kan ook het geval zijn.

    Waar we hier nu tegen ageren is dat andere, en dus ook niet perse tegen een bepaalde persoon, maar wel tegen een dergelijke gesteldheid.

    (in antwoord op kletsmajoor)
   • zo maar iemand

    Ja misschien wel. En ook een soort ‘laat de Islam zichzelf maar uitmoorden’ dan zijn wij er mooi vanaf. Maar De Islam, dat zijn individuele mensen die een geloof aanhangen, of zich (in een van de vele dictaturen die het Midden Oosten rijk is) tegen heug en meug schikken naar een geloof omdat ze anders neergeknald worden. Of opgehangen of gestenigd.

    Zie Malala. Zie ook vooral de documentaire reeks van Femke Halsema, iemand waar ik persoonlijk niet zo dol op ben, maar die wel heel integer en kritisch vraagtekens plaatst bij moslimvrouwen.

    Volgens mij ligt het allemaal veel gecompliceerder dan ;’Islam is gif’. Het heeft met olie/geld te maken. Met dom houden van de bevolking. Met krijgsheren die in het zadel geholpen werden door de VS uit angst voor het Rode Gevaar. Met wapenhandel. Met mondiale machtsverhoudingen. En vooral met angst.

    Daar ben ik dus allemaal tegen. Tegen die krijgsheren, tegen de oliehandel, tegen de wapenhandel etc.

    Maar tegen de Islam zijn is hetzelfde als tegen (bijvoorbeeld) het Artikel 31 gereformeerde geloof te zijn. Of de Johan Maasbachkerk. Of de katholieken.

    In de Bijbel staan nogal wat bloederige voorbeelden van wat allemaal slecht is en wat de bijbehorende straf zou moeten zijn. Karl, hier voor jou: http://www.nobeliefs.com/DarkBible/DarkBibleContents.html

    Ik vind ieder geloof het grootste gif wat er is, omdat het mensen weerhoudt hun eigen geweten te ontwikkelen. En omdat ze zich al snel beter voelen dan mensen van een andere geloofsgemeenschap. En omdat het zo veel leed veroorzaakt.

    Het lijkt me van belang te blijven zien wat je gemeenschappelijk hebt. De intense liefde en zorg voor je kinderen bijvoorbeeld. ‘I hope Isis love their children too’.

    (in antwoord op kletsmajoor)
 7. Meester Proper

  Een religie die onverdraagzaamheid en onderdrukking predikt zal zichzelf uiteindelijk ten gronde richten.

  • Karel Kritisch

   De selectiedruk zal toenemen inderdaad. Zo gaat dat in culturele evolutie. Onverdraagzaamheid en onderdrukking, dat moeten we zo snel mogelijk achter ons laten.

   (in antwoord op Meester Proper)
  • denhaag

   heb jij begrijpen wat die man allemaal zei op het plien, waarom praat over religie.

   (in antwoord op Meester Proper)
   • Meester Proper

    De leden van ISIS zijn zonder uitzondering diepgelovige moslims die leven volgens de sharia en deze moorden hebben gepleegd vanwege diezelfde sharia.

    (in antwoord op denhaag)
 8. Tim66

  We stonden erbij en keken erna!
  Dat er “mensen”zijn die dit nog steunen,
  En dat onder het mom van het geloof ,Allah heeft dit zeker ook geschreven in de Koran.
  Ps de Bijbel is geen haar beter.

Reacties niet toegestaan