De Russische generaals vallen bij bosjes: hoe is dat mogelijk?

Tijdens de inval van de Russen in Oekraïne hebben vele Russische kolonels en generaals hun Waterloo gevonden. Slecht beveiligde communicatie, slecht voorbereide troepen en de focus van Oekraïense strijdkrachten op hoge officieren zijn de oorzaak.

Afgelopen week werden twee luitenant-generaals gedood. Daarmee komt het aantal gevallen Russische generaals op zeven. Op het slagveld zijn nog dertien generaals in leven. Ook sterven er abnormaal veel kolonels en andere hoge officieren aan Russische kant. De focus ligt bij de Oekraïense verdediging specifiek op het doden van hooggeplaatste legereenheden.

De reden waarom zoveel hoge piefen omvallen, is omdat ze door de slechte voorbereiding van de troepen en verouderd materieel voorop in de strijd moeten om het moreel op te krikken. Daarnaast werkt het Russische communicatiesysteem ERA niet naar behoren.

Russische sim-kaarten zijn uitgeschakeld in Oekraïne, dus jatten ze de mobieltjes van Oekraïense burgers. Maar die zijn makkelijk af te luisteren door Oekraïense veiligheidsdiensten. Ook maken de Russen gebruik van slecht beveiligde radioverbindingen. Zo wordt de locatie van generaals onderschept en is het een koud kunstje om toe te slaan.

Bron(nen):   Wikipedia