Humor van extreem-rechts? Een ‘Happy Holocaust’ barbecue

Een smakeloze grap of zijn de inwoners van het Duitse neonazi dorp Jamel echt van het pad af? Aan de vooravond van de verkiezingen van de deelstaat Mecklenburg-West Pommeren bracht een journalist van website VBS TV een bezoek aan Jamel en trof er een barbecue-grill aan met daarop ‘Happy Holocaust’
Het gehucht in het noordoosten van Duitsland staat erom bekend dat inwoners de Hitlergroet brengen, hun huizen bruin schilderen en buitenstaanders  wegjagen.

De barbecue stond in de tuin van een gebouw van de Nationaal Democratische Partij. Een lokale partijpoliticus zei dat hem de woorden op de barbecue niet waren opgevallen, meldt Der Spiegel. "Misschien dat iemand een grap wilde maken over de politieke elite vanwege de manier waarop ze open discussies de kop indrukken. Als iemand een mening heeft over de Holocaust, dan moeten zij die kunnen uiten. Het moet iemand zijn geweest die in het NDP-kantoor werkt, maar wie vind ik onbelangrijk."

De tv-journalist was "geschokt" door zijn woorden. "Ik kon niet geloven wat ik zag. Het was net een hele slechte Amerikaanse film waarin op een belachelijke manier wordt getoond hoe verschrikkelijk nazi's zijn."

  

 

Bron(nen):   Der Spiegel