Mensen in de bijstand mogen van de VVD niet op vakantie

De VVD wil het leven van mensen in de bijstand onaangenamer maken. Het recht om op vakantie te gaan moet sterk worden beperkt. Eerst een sollicitatiebrief, dan een bikini, zegt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters tegen het AD. Werklozen die in de bijstand terechtkomen, mogen niet meteen een maand lang op vakantie. Ze moeten er eerst alles aan doen om werk te vinden. ,,Wie in de bijstand komt, moet niet meteen 4 weken naar het buitenland kunnen. Uit onderzoek blijkt dat je juist in het begin de grootste kans op een baan hebt. Dan zit je nog in een werkritme en heb je nog een netwerk. Hoe langer je in de bijstand zit, hoe moeilijker het is om eruit te komen. Bovendien is er in de vakantieperiodes veel tijdelijk werk te krijgen, bijvoorbeeld in de bouw of horeca. Natuurlijk heeft iedereen recht op vakantie. Maar het is raar om op vakantie te gaan als ondernemers extra handjes nodig hebben,  '' zegt Potters.

 

49 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Helemaal mee eens. Zo snel mogelijk solliciteren dus. Vakantie is bedoeld om bij te komen van je werk. Of zie ik dat verkeerd?

  • Volledig

   En kinderen en echtgenoot? Ga je die straffen omdat iemand geen baan kan vinden?
   Triest hoe steeds sterker het beeld heerst van de bijstand als straf ipv als overbrugging.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Jannie Ooms

    De bijstand is bedoeld om iemand enig inkomen te verschaffen als hij of zij zonder werk komt. In ruil daarvoor moet de werkloze natuurlijk wel zijn stinkende best doen om een nieuwe baan te vinden. Als dat op den duur niet lukt en je hebt het geld om op vakantie te gaan, dan ben ik daar niet op tegen.

    Eens ‘n keertje niet op vakantie is echt geen straf. Ik kom nog uit een tijd dat we 10 dagen vakantie hadden en geen cent te makken. Een dagje naar het strand of naar een leuk bos was een feest. Er wordt, zo vind ik, tegenwoordig overdreven veel belang gehecht aan vakantie en het reizen naar leuke oorden. Thuis op je balkon of in de tuin, met een goed boek uit de bieb, kun je ook bijkomen van de beslommeringen.

    (in antwoord op Volledig)
    • Kopje thee

     zo met je eens. Ik ben als ZZP-er nu twee jaar niet op vakantie geweest. Kon het me niet permitteren om verschillende redenen, maar zielig is dat niet, hoor. Die reis- en recreatiehysterie van tegenwoordig loopt echt de spuigaten uit. Mensen die dit een recht noemen zijn niet goed bij hun hoofd.

     (in antwoord op Jannie Ooms)
     • Volledig

      ZZP-er is eigen keuze. BIjstand niet.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • knier

      Ja hoor,niemand verplicht je om die bijstand aan te nemen,je kunt ook gewoon ZZPer worden en zelf actief naar werk op zoek gaan als je dat beter lijkt,heb je ook gelijk geen lastige vakantie beperkingen meer.

      (in antwoord op Volledig)
     • marianne martens

      bijna iedere bijstand trekker wordt in de ZZP status geduwd. Knier weet je wel dat er een ongelofelijke verharding is ontstaan in alle sectoren waar je iets meer humaniteit zou kunnen verwachten. Ons grote voorbeeld
      Amerika/ Gnoom/ Economicus zit inmiddels in onze cellen ” Eigen schuld dikke bult”. Tegenwoordig wordt als een dier in nood opgejaagd en aangeschoten door de ambtenaren. Mentaliteitsverandering? zeker.

      (in antwoord op knier)
     • knier

      Ben zelf ZZPer in het buitenland ook zonder bijstand en ben in tien jaar tijd een keer op vakantie geweest.Vandaar dat ik het belachelijk vind om nou gelijk moord en brand te gaan schreeuwen dat vakantie een “RECHT” is, zwaar overdreven,men moet blij zijn dat er uberhaubt voor je gezorgd wordt.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      daar heb je gelijk in, eerst voor jezelf zorgen.

      (in antwoord op knier)
     • Kopje thee

      Mwah. Als ik geen ZZP-er was geweest, had ik ook in de bijstand gezeten. Afgezien daarvan, doet dit niet ter zake: de discussie ging om of vakantievieren een luxe was of niet. Mijn voorbeeld toont dat je prima zonder kunt.

      (in antwoord op Volledig)
     • Hans H

      Nee, mensen die denken dat een bijstandsgerechtigde een paar weken op vakantie kan, die zijn fris.
      Daar hebben ze het geld helemaal niet voor.
      Verder zwelg je in zelfmedelijden. Wees blij dat je werk hebt en niet langs de lijn moet toekijken. Denk je nou echt dat mensen voor hun lol in de bijstand zitten? Dat die 300 en nog wat duizend allemaal profiteurs zijn? Natuurlijk zitten er altijd en paar uitvreters bij. Maar vergelijk dat eens met het stelende en graaiende rapalje dat de laatste jaren de voorpagina’s haalt. De schade die dat aanricht: neem allen al de bankencrisis die NL tientallen,miljarden heeft gekost, de corporaties, de onroerend goed wereld, etc.etc.
      Denk je dat die uitvreters in stropdas worden aangepakt?
      Wat jij doet is zonder nadenken de slachtoffers beschuldigen. En dat verdient geen compliment.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Zwelg in zelfmedelijden? Ik schrijf juist: “maar zielig is dat niet, hoor.” Lees nou eens wat er staat, in plaats te veronderstellen wat ik nou allemaal denk, dan hoef je vervolgens ook niet door te draaien. Er staat duidelijk: “het recht om op vakantie TE GAAN” en dat de sollicitatieplicht hier niet voor zou moeten wijken. Als hier geen sprake van is, is er niets aan de hand, maar er wordt hier ingegaan op mensen die net in de bijstand zitten (zie quote van pleehoofd). Wat er allemaal fout gaat in de ‘hogere echelons’ doet mbt dit punt (of vakantie ‘n recht is of niet) evenmin ter zake, bovendien: two wrongs don’t make a right. Hou de discussie zuiver en speel niet zo op de man, joh.

      (in antwoord op Hans H)
     • Hans H

      We praten idd langs elkaar heen. Wat dat zelfmedelijden aangaat dat is idd gechargeerd. Dat neemt niet weg dat de wereld groter is dan ZZP. Dat is nml niet voor iedereen weggelegd.

      (in antwoord op Kopje thee)
    • Volledig

     Klopt. Vroeger was 10 dagen vakantie al veel. Maar de tijden zijn veranderd. Er is meer druk, meer stress en meer tijd nodig voor ontspanning. Het wettelijk vastgesteld aantal vakantiedagen is 20 en daar zijn genoeg redenen voor. Iemand in de bijstand kan daar in zitten omdat het een luilak is. Wat mij betreft gaat zo iemand niet op vakantie. Maar de meeste mensen zitten in de bijstand omdat ze niet matchen met de huidige arbeidsmarkt. Een slechte vooropleiding, te oud, te jong, te afwijkend, te vrouw, te allochtoon, te invalide, te specialistisch of te generalistisch. Ga je de mensen straffen die al jarenlang gestraft worden door ‘de arbeidsmarkt’ ondanks hun hoge inzet om daar uit te komen. Die 900 euro per maand is geen vetpot.
     Ik neem toevallig dit jaar mijn schoonzus mee op vakantie, op mijn kosten, omdat ze al 2 jaar in de bijstand zit en niemand haar wil aannemen omdat ze te lang uit het arbeidsproces ligt en door ziekte (kanker) haar vorige baan is kwijt geraakt. Zij mag met de nieuwe regels niet op vakantie, terwijl ze het hard nodig heeft. Even afleiding van het solliciteren, brieven schrijven, afspraken met haar werkcoach, cursussen volgen om meer kans te krijgen op de arbeidsmarkt en ook nog herstellen van 3,5 jaar lang chemotherapie, zware medicijnen en dan heb ik het nog niet over wat dit allemaal met je doet op mentaal vlak.

     (in antwoord op Jannie Ooms)
     • marianne martens

      helemaal met u eens, er zijn zoveel schrijnende gevallen
      dwars door alle klassen heen.

      (in antwoord op Volledig)
     • Pietje_Precies

      door het misbruik van ons sociaal vangnet, is alle menselijke maat er uit verdwenen. De goeien lijden onder de kwaaien. Schreinend.

      (in antwoord op Volledig)
    • marianne martens

     De laatste alinea staat als een huis met de dolgedraaide
     toeristenindustrie.Kom uit dezelfde tijd, ook toen je nog 5 dagen naar school ging.Gewoon leuk om te leren.Deze mensen verblijven vaak lang in de bijstand en gaan niet op vakantie.Soms is het prettig om een weekje ergens anders heen te gaan,meer zit er niet.Als je de daklozenkrant wel eens leest zie je hoe creatief, vol levensenergie oplossingen worden aandragen en hoeveel niet- trekkers meedenken en meehelpen. Op deze website staat ook iemand die een jaar lang geen geld heeft uitgegeven. voordeel is haar door-zettings en verbeeldingsvermogen,haar uiterlijk lijkt aantrekkelijk, bonus erbij.

     (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Kopje thee

    “Straffen” – groot woord. Dus een paar weken bakken op Marbella/Tunesië/Phuket is iets waar Nederlanders stampvoetend recht op hebben, terwijl consuminderend thuisblijven, tijd nemen voor elkaar in de natuur hier tussen de bedrijven van solicitatieplicht in, is een straf? Mijn hemel, Nederlanders zijn echt de weg kwijt, volslagen wereldvreemd.

    (in antwoord op Volledig)
    • Hans H

     De bijstandsontvanger die van zijn uitkering een paar weken kan bakken in die oorden mogen ze van mij morgen Min. v. Fin. maken.
     Wie van die fooi zulke reizen kan boeken kan rekenen, met geld omgaan en is zuinig.
     Mijn steun heeft ie 😉

     (in antwoord op Kopje thee)
  • Bart_van_Oerle

   Ik zat te denken, voordat je eens in de bijstand komt, ben je waarschijnlijk al een tijdje werkloos, ww is afgelopen en je spaarcentjes zijn op.
   Of je dan een vakantie neemt, of nog eens probeert te soliciteren, maakt volgens mij maar weinig uit.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Prikker

   Voordat ik een dergelijke boute uitspraak zou doen zou ik eerst wel eens willen weten hoeveel procent van de bijstandtrekkers bijvoorbeeld dat geld voor vakantie gebruikt en hoeveel procent dat vakantiegeld gebruikt om de touwtjes de rest van het jaar aan elkaar te knopen.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Dead Silence

  Mijnheer G3^^^ is een wereldverbeteraar, een man die graag andermans geld uitgeeft en zelf op het pluche zit en dat vooral opdringt aan anderen.

  Vakantie is luxe en geen recht. Verder ben ik het helemaal eens met Jannie Ooms.

 3. Hans H

  Ik ben vooral benieuwd van welk geld bijstandsgerechtigden op vakantie gaan. Als deze pratende plee met dezelfde energie de criminaliteit bij de achterban en binnen de eigen VVD kringen zou aanpakken zag de economie er stukken anders uit en had je zgaz minder bijstandsgerechtigden.

  @Jannie Ooms: op welke banen precies moeten ze solliciteren? Of heeft u dezelfde cursus Bazelen gevolgd als Potter?
  Blaming the victim.

  @Dead Silence: vakantie is een recht, geen luxe. Dat ontvangers van bijstand daarvoor geen geld hebben is een andere zaak.

  • Kopje thee

   Vrije (zon)dagen zijn een recht. Een reis ondernemen om vervolgens enkele weken te zitten niksen is toch echt luxe, kan er niks anders van maken.

   (in antwoord op Hans H)
   • marianne martens

    Kopje thee, enkele weken kunnen ze al helemaal niet en al zeker niet naar die snotoorden, misschien een week.Lees de daklozenkrant of nog interessanter breng een huisbezoek, de meeste bijstandsmensen met kinderen krijgen het uit fondsen, die vinden dat mensen die als uitschot door de politiek worden benaderd, ook eens in eigen land er uit mogen.
    Op de de volgevreten vakantieparken kun je ze er uithalen, in het naseizoen kun je ze herkennen aan hun bescheiden kleurloze ietwat angstige gedrag. Droevig en inhumaan.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Jawel, maar mijn reactie was op wat hierboven wordt geponeerd, namelijk dat vakantie een recht is, en aangezien dit niet verenigbaar zou zijn met de solicitatieplicht waarvan in het artikel sprake is, mag je ervan uitgaan dat men met dat recht ‘op vakantie gaan in het buitenland’ bedoelt. Gewoon thuisblijven met zo nu en dan ‘n dagtripje is immers wel degelijk te verenigen met solliciteren.

     (in antwoord op marianne martens)
  • marianne martens

   wat de vvd betreft heeft u helemaal gelijk. behalve het inhoudsloze politieke programma, behalve hoe kan ik mijn medeburgers de 2 ronde euro-ogen uitpikken, kan men ze niet meer serieus nemen.inderdaad in
   elke stad of dorp waar dit soort rondloopt is ” rotting” en verval. Pratende Plee is een mooi woord voor het hard lachende staande levenloze lichaam.Maar ze gaan door en de volgende keer winnen ze weer. komt ws omdat we met zijn allen in reclame boodschappen geloven.

   (in antwoord op Hans H)
  • Pietje_Precies

   Het is al lang bekend dat een bijstandsontvanger met allerlei toeslagen bijna meer verdient dan iemand die minimum loon ontvangt. Alleen pechvogels hebben het heel slecht. Desalniettemin, we leven in een vrij land en of iemand er nou heel de week van in de coffee shop gaat zitten of op vakantie gaat, gaat de overheid geen donder aan. Als je vindt dat iemand geen recht heeft op een uitkering, of vindt dat ie te hoog is, moet je daar als overheid iets aan doen, en niet dom gaan lullen over vakantie opnemen….

   (in antwoord op Hans H)
 4. Prikker

  Waar het hier op neerkomt is dat Rutte de uitgeknepen middenklasse
  probeert uit te spelen tegen de kansloze onderklasse die toch al bijna
  niets te besteden heeft.

  En dat is het schandaligste van dit soort populistische retoriek…

  • Betweter

   Uitspelen is altijd slecht, maar de vergelijking maken is misschien wel terecht.

   Voor de middenklasse die wel werkt en het zich niet kan veroorloven om op vakantie te gaan, is het best zuur als een ander van belastinggeld op vakantie gaat… Tenzij iemand een goede reden heeft om langdurig in de bijstand te zitten, mogen ze wat mij betreft vakantie überhaupt verbieden in de bijstand.

   (in antwoord op Prikker)
   • Hans H

    ± Vijftienduizendmiljard Euro -15 met 12 nullen- op de Bermuda’s gestald. Geld dat grotendeels aan de globale belastingheffers is onttrokken.
    Ik kan me niet druk maken om hem of haar die van z’n uitkerinkje op vakantie gaat.
    Of hij of zij dat kan betalen, is een andere vraag, waarvan het antwoord in veruit de meeste gevallen nogal voor de hand liggend is

    (in antwoord op Betweter)
    • Pietje_Precies

     doe niet zo dom. als bedrijven het hier moeten betalen, gaan ze weg. En de enige die geld onttrekt is de overheid. Belasting is gewoon geld afpakken van anderen. Bovendien, het feit dat deze ondernemingen hier zijn, levert werkgelegenheid op en heeft vele andere voordelen die dat zelfde belastingpotje weer aardig vullen.
     We concurreren in een globale markt en daarbij hoort een land ook na te denken over dit soort belastingen. en niet van onder een kaasstolp redeneren aub….
     NEderland komt tekort omdat het teveel uitgeeft, niet omdat het te weinig int.

     (in antwoord op Hans H)
     • Hans H

      Belastingheffing is een vorm van beschaving. Wanneer je dat als afpakken ziet bekijk je de de wereld wel door een bijzonder klein denkraam. Ik heb er iig nooit een probleem mee gehad. Wat niet wil zeggen dat ik het overal maar mee eens ben.
      Het globaliseringssprookje erbij slepen toont dat je er weinig van begrijpt. Mss wat beter informeren dan het napraten van krantenkoppen waarop je kletsverhaal drijft.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Prikker

    Goed populisme heeft altijd een kern van werkelijkheid in zich, als je je gezond verstand maar uitzet klinkt ‘t aannemelijk. Ik ontken ook nergens dat Rutte een goed getrainde populist is. Natuurlijk is ‘t zo dat de middenklasse uitgeknepen wordt en daar frustraties leven, maar die zouden er verstandiger aan doen hun bezwaren aan het juiste adres te richten… aan dit kabinet dus dat hen afknijpt.

    Maar om die frustraties af te reageren op de laagste, minst weerbare klasse is voor een ieder met een gezond weldenkend verstand te gemakkelijk en duidt zo overduidelijk op een afleidingsmanoeuvre en dat is laf om maar geen andere termen te gebruiken die tot een ban zouden kunnen leiden.

    En waarom iemand uit de middenklasse niet op vakantie kan wijst op het èchte probleem van de huidige crisis, we leven ver bòven onze stand omdat we ons tot ons pensioen hebben vast-geleend bij een bank en/of in een werksituatie waarin we nauwelijks nog adem krijgen om vrij te leven.
    En dat is resultaat van zorgvuldig kabinetsbeleid, niet de schuld van de uitkeringsgerechtigden.

    (in antwoord op Betweter)
 5. Oh_Oh_SarCastro

  Prima, maar alleen onder voorwaarde dat de dames en heren die genieten van hun wachtgeldregeling ook niet meer op vakantie mogen!

 6. DennisK

  Benepen Hollandse regentenmentaliteit a la “ik zal wel even bepalen wat goed voor u is”. Lekker afknijpen die massa´s werklozen, en het worden er steeds meer. Realiseert iedereen zich wel dat de crisis waar we nu in zitten veroorzaakt is door incompetent beheerde banken? Dat daar zo veel geld naar toe moest, met als gevolg bezuinigingen en daardoor meer werkloosheid? Daar hoor je nooit kritiek over, die banken die parasiteren op de reële economie en miljarden hebben opgezogen/nog altijd opzuigen. Ik ben de chantage kotsmoe die de financiële wereld ons oplegt “steun ons of we slepen de economie mee”. Dat we dit nog langer pikken! Old boys network daar boven aan. Bijstandstrekkers, wees massaal ongehoorzaam en ga allemaal op vakantie!

  • marianne martens

   gelijk heeft u. kotsmisselijk word je dat de banken gewoon weer in hun oude gedrag zijn geschoten met hun vuige spel.” Ga hene en vermenigvuldig u vooral niet”.

   (in antwoord op DennisK)
 7. Allard

  Ze mogen van mij zo langzamerhand al die VVD’ers naar Noord-Korea deporteren, kunnen ze daar de doodstraf krijgen. Dan kan het salaris eerlijk worden verdeeld onder de arme mensen in Nederland.

  • marianne martens

   het is een leuk idee om ze naar Noord- Korea te sturen maar de doodstraf is echt wel een afslag te ver.

   (in antwoord op Allard)
 8. Tim66

  Deze meneer Sjoerd Potter is van de pot gerukt! wat een populist mensen dit is de VVD die denkt dat mensen met een bijstands uitkering op vakantie kunnen ,de werkelijkheid is dat deze vaak van 50 euro per week moeten rond komen zover staat dus de politiek van de burger!, zelf wel riante wachtgeld regelingen voor jaren lang .
  Op vakantie gaan onder het mom van werkbezoek dat is pas een schande.
  De huidige politiek is totaal van het padje de PVDA wil dat je een uitkering aanvult met een moestuin,terwijl zij hun salaris aanvullen met ons belasting geld.
  Dus mensen zolang U nog stemt op dit soort partijen worden mensen die afhankelijk zijn van de staat vervolgd als criminelen, terwijl zij zelf de grootste graaiers van het land zijn.
  Beste Sjoerd ik hoop dat jij ook een een paar jaar van een bijstand uitkering mag genieten dan praat je wel anders!
  Dit soort partijen noemen de PVV een populistisch partij ! wat een humor!

  • marianne martens

   wat moeten we doen? Er zijn geen serieuze tegenkrachten tenzij we met alle sectoren samenwerken, organiseren en strategien bedenken. niet op pleinen staan maar iets anders.

   (in antwoord op Tim66)
   • DennisK

    Marianne, er is hoop. We zouden met z’n allen de huidige financiële wereld buitenspel kunnen zetten door onze economische behoeften te vervullen dmv het opzetten van cooperaties. Bedrijven die in handen zijn van de gebruikers, en die niet de beurs opgaan. Google eens op Mondragon en Baskenland, complete fabrieken, beheerd door de eigen werkkrachten. Geen gedoe met handige mangers en aandelen. En lees het boek van Dirk Barrez “Cooperaties. Hoe heroveren we de economie”. Tikje drammerig van toon maar heel veel waardevolle informatie.
    Ik ben alvast overgelopen naar Triodos, mijn voormalige postbankrekening bij ING opgezegd. Vonden ze niet leuk bij ING. Ook gezegd waarom. Hadden ze niet van terug.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     zal ik zeker doen, googlen. Baskenland mooi dat het daar is of weer is volgens mij zijn daar de eerste coöperaties begonnen,in Amerika schijnen ook dergelijke initiatieven te zijn. Inderdaad hoopvol en bedankt ook voor het boek.

     (in antwoord op DennisK)
   • Tim66

    Beste Marrianne, dat vraag ik mij ook af ,wat ik wel doe is steeds meer met mensen de in dicussie gaan en probeer met gedegen argumenten mensen een ander beeld te geven zodat ze gaan nadenken dat de huidige regeringen er niet voor ons burgers opkomen ,nee voor de grote bedrijven,banken en uiteindelijk een aantal familie,s die de uiteindelijke macht hebben in de wereld.
    Ga eens lezen op webside http://www.niburu.com of 9 fornews.nl of webside,s die nieuws geven anders dan de geïndoctrineerde media die totaal niet meer onafhankelijk is.
    Zoek eens bij deze sites naar Rotschilds, Bildenberg,lees eens over de FEMA kampen in Amerika ! Dit gaat straks ook in ons huidige EU gebeuren,waarin wij gedwongen worden mee te gaan.
    Gelukkig zie ik steeds meer mensen die hun ogen openen nu is het de weg te vinden dit te verbinden en samen tegen deze “macht”ons vrije woord te laten horen.
    In Londen was een hele grote demonstratie van mensen die zich tegen deze macht verzetten alleen de media heeft hier geen aandacht aangegeven omdat overheden bang zijn voor een massale tegenstand tegen onze huidige economisch model waarin straks een kleine groep rijken de wereld domineren.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     dank voor je informatie, ik zal de sites lezen, het is hoopvol, wat ik inderdaad wel merk is dat veel mensen, waaronder alle leeftijdsgroepen in touw zijn om het anders te doen want eigenlijk zijn alle mensen uit mijn buurt het zat om een “stervend lijk” te ondersteunen die tegen de ” gewone mens” is om uitgemolken te worden. echt verheugend allemaal. Toch heb ik soms het idee of de idee dat we
     ernstig in de tijd worden terug-gekwakt. Toch vind ik het fantastisch in een tijd te leven waar ook zoveel goeds gebeurd.

     (in antwoord op Tim66)
 9. Rinus57

  2008 in totaal voor ruim 6000 miljard aan rook opgegaan bij slecht management van banken .

  Van 2008 t/m 2014 tot heden voor duizenden miljarden euro’s banken gesteund door dezelfde pluche zitters ( de regering ) van uw en mijn
  belastinggeld .

  Knoflook landen voor miljarden gesteund door EU ( uw en mijn
  belastinggeld weer ), plus Nederland is verplicht tientallen miljarden te storten in de ESM pot , geregeld door onze bolle bof Jan Kees de Jager , onze toenmalige minister van financiën .

  Plus de ECB die steun geeft van miljarden door ons belastinggeld voor zwak economisch beleid bij de ooster buren .  Maar iemand in de bijstand van net aan € 900.00 , ( en daar kom je niet zomaar in ) meestal eerst door slecht beleid ( oorzaak zie boven ) in de WW en dan naar ratio van arbeidsduur pas in de bijstand , mag van een VVD politicus met een vet pluche salaris met een riante onkostenvergoeding en een wachtgeld regeling niet op vakantie gaan .

  Als dit nu die stumpers zijn die niet eens de financiële middelen hebben om op vakantie te gaan ( uitzonderingen daargelaten ) ons Nederland moet redden van de financiële ondergang , hoe laag ben je als politicus of partij
  gezonken om het überhaupt in de kamer bespreekbaar te maken .

 10. Ton Duong

  ik denk echter als iemand recht op bijstandsuitkering, dan kun je niet voor de rest van de leven heletijd 100 procent werkloos thuiszitten en niksen, ook te veel medicijnen nemen veel overslapen , denken aan verslaving of kun zo gewendraken om vaardigheden die je geleerd zomaar acheruit gaan. dus ook toenemend aanleunen ij dure 1e naar 2e lijn zorg, maakt extra gehandicate bijstandmensen tot verschuilen van beperkingen van . ik denk echter dat er meer aan de hand is. Ik denk echter dat veel ongechoold werk geen vraag meer aan nieuwe personeel. ik wil een nieuwe wetvoorstel indienen aan 2e kamer. voor Startkwalificatieplicht voor iedereen. dus ook speciaal onderwijs op niveau 2 minimaal diploma op MBO niveau. zodat ze meer kans op werk vergroot. anders is de kans op bijstandsuitkering voor de rest van de leven groter. ook heb ik caparis directeur aangekaart voor hoogwaardig goed gekwalificeert werk op regulier bedrijven. veel grote bedrijven springen ook naar meer vakmensen. die moeten zorgen voor meerdere sectoren goed banenplan voor iedereen, ook gehancicpaten., ex bijstand, ex daklozen werkloze jongeren .moeten ook werken. ik vind dat de bedrijven sterk sociaal ondernemen moet aandrukken. zorgkosten zijn veel te duur, goed onderwijs is een proriteit.

 11. P. de W.

  Pardon? Dit maken mensen zelf uit als ze dat willen. Wie ben jij (Rutte) om dat te bepalen voor mensen? Zoals je alles denkt te kunnen bepalen voor het Nederlandse volk. Sodemieter op idioot.
  Ik zit zelf niet in de bijstand, maar ik kom wel voor ze op.

Reacties niet toegestaan