PVV eist van minister Rosenthal dat hij voor Israël is, omdat hij jood is

Het is niet gebruikelijk om ministers in Nederland aan te spreken op hun geloof of ras. De PVV had daarin al verandering gebracht door fundamenteel tegen moslims te zijn, ook in de regering. vandaag was de jood Rosenthal aan de beurt. PVV-er De Roon vindt dat Rosenthal  voor een jood te weinig achter Israël staat en verwijt dat de minister.
D66-Kamerlid Pechtold reageerde, net als een aantal van zijn collega’s, ontzet. De Roon vindt dus dat hij iemands achtergrond kan gebruiken om het handelen van die persoon verwijtbaar te maken, stelde hij. “Ras of geaardheid zijn zaken die je meekrijgt.” Dat de PVV iemands achtergrond als maatstaf gebruikt voor diens handelen, noemde Pechtold ‘onbestaanbaar’.

Naast Pechtold reageerden SP-Kamerlid Van Bommel en GroenLinks-woordvoerder Arjen El Fassed via Twitter zeer kritisch op de uitspraken van De Roon:

Harry van Bommel: "De Roon van de PVV vindt dat minister Rosenthal "gezien zijn Joodse achtergrond" niet moet protesteren tegen bouwen in bezet gebied. Puur racisme"