IS staat voor geen enkele religie, zegt Obama. “Hun slachtoffers zijn overwegend moslim.”

President Obama heeft gereageerd op de moord op James Foley, de Amerikaanse journalist die door IS is onthoofd, naar zij zelf zeggen uit naam van Allah. Obama maakte de indruk oprecht geschokt te zijn. 'Groepen als IS zullen altijd verliezen, omdat ze alleen maar willen vernietigen en niet willen opbouwen,' zei Obama. De VS 'zal doen wat nodig is' voor gerechtigheid als Amerikanen iets wordt aangedaan. “Geen enkele rechtvaardige god staat voor wat IS gisteren heeft gedaan en iedere dag doet. Hun ideologie is failliet.” De president heeft gebeld met de familie van Foley om zijn medeleven te betuigen: "Jim was een journalist, een zoon, een broer en een vriend. Hij deed verslag vanuit moeilijke en gevaarlijke plaatsen." IS staat voor geen enkele religie, zei Obama. "Hun slachtoffers zijn overwegend moslim." Een groep als IS hoort niet in de 21e eeuw, aldus de president.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Disclaimer;

  Elke gelijkenis met de de daden van Mohammed en welke voortkwamen uit de Islam zoals we die uit de geschiedenis kennen berust op louter toevalligheden.

  Ik herhaal,….

 2. Jan Terlouw

  Jij blijft maar herhalen en disclaimer omdat jij het verschil niet ziet tussen theorie (islam) en praktijk (moslims). Maar goed, niet iedereen heeft de intelligentie om dit onderscheid te maken.

 3. Anton van Haasteren

  ISIS vindt van zich zelf dat ze de ware islam zijn. Vraag me dan ook af wat nu de ware islam is, alle moslims roepen dat ze de ware islam vertegenwoordigen.

 4. Burgermans

  Obama jokt een beetje. De jongens van IS zijn Soennitische moslims die de zuivere islam van de zevende eeuw belijden. De meeste Soenni beschouwen Shia niet als Moslims maar ongelovigen, die volgens de Heilige Qur’aan straffeloos vermoord mogen worden.

  • Jan Terlouw

   je bevestigt de stelling van Obama dat mosilms zelf het slachtoffer zijn van ISIS..

   (in antwoord op Burgermans)
 5. brabantman

  En 5 minuten na zijn toespraak stond Obama al weer op de golfbaan. Over een
  commediant gesproken.

Reacties niet toegestaan