Wilders over het verschil tussen zijn keppeltje en Beatrix’ hoofddoek

Geert Wilders sprak met de site van Leefbaar Rotterdam. Daaruit dit fragment:
U maakte zich in januari druk om het feit dat de koningin een hoofddoek droeg tijdens een staatsbezoek aan Oman. Tegelijkertijd draagt u zelf wel een keppeltje wanneer u een synagoge betreedt in Israël. Is dat niet tegenstrijdig?
“Nee, ik vind die vergelijking niet opgaan. Overigens heb ik de koningin nog vriendelijk een hand geschud tijdens de nieuwjaarsreceptie op het paleis op de Dam.

Maar om terug te komen op de vraag: ten eerste ben ik geen staatshoofd en sta ik er niet namens Nederland. Het belangrijkste verschil is echter dat wij de islam niet vergelijkbaar vinden met bijvoorbeeld het christendom, het jodendom of het boeddhisme. Wij zien de islam vooral als een totalitaire ideologie met wat religieuze trekjes. Daarom heb ik het vergeleken met het communisme en het fascisme. En dat is ook, en dat moet ik altijd uitleggen, waarom we niet tegen christelijke of joodse scholen zijn, maar wel tegen islamitische scholen. Wij zien dat niet als discriminatie, want als je jonge kinderen met die ideologie onderwijs geeft, loopt dat fout af. Niet dat het bij christelijke scholen nou altijd koek en ei is, maar er is wel een groot verschil.”

Bron(nen):   Leefbaar Rotterdam