Enthousiaste Baudet: Oorlog in Oekraïne ‘meest hoopvolle wat ik in mijn leven heb meegemaakt’

De complotwappie en FVD-lijsttrekker Thierry Baudet maakt er een gewoonte van om in een 17de-eeuwse setting gevaarlijke onzin uit te kramen. Zo laat hij ook nu weer zijn extreemrechtse licht schijnen over de situatie in Oekraïne.

“We leven in een regime dat nu echt bezig is om de teugels aan te draaien en 'ze' hebben doelen gesteld tot aan 2030. En daarom ben ik zo enthousiast over wat Rusland doet in Oekraïne. Dat is het meest hoopvolle wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Er is een front geopend tegen de globalisten.”

Hij somt een lange brij aan nonsens op over wat volgens hem in Oekraïne speelt: “Oekraïne is euh... een centrum van euhh... de macht van de globalisten. Een centrum van de globalistische macht. Daar wordt geld witgewassen, daar verdienen 'ze' hun geld, daar hebben ze 'biolabs', waar ze allerlei biowapens enzo ontwikkelen, er is kinderhandel, wapenhandel, drugshandel van het Amerikaanse imperium, Oekraïne is daar een centrum van.

Het is onduidelijk wat of wie Baudet precies bedoelt met 'ze' of 'de globalisten', maar volgens de volksvertegenwoordiger heeft de CIA de touwtjes al jaren in handen in Oekraïne en is Poetins oorlog, de tienduizenden doden, miljoenen ontheemden en honderden miljarden aan schade een godsgeschenk.