20-jarige oplichter zorgt voor nieuwe affaire in Spaanse politiek

De 20-jarige student Francisco Nicolás was een politiek wonderkind binnen de Partido Popular, de partij van de Spaanse premier Rajoy, tenminste dat dacht iedereen. Hij is vorige week gearresteerd op verdenking van een zwendel van 25 duizend euro en oplichterij met officiële functies die hij niet bezat, schrijft de Volkskrant. Wie iets wilde regelen op politiek niveau of advies nodig had, kon bij de kleine Nicolás terecht. Hij beschikte over een bijzonder groot netwerk tot op het hoogste niveau. Zelfs het mobiele telefoonnummer van de nieuwe koning had hij in zijn smartphone staan. Hij zat ook in de denktank van de partij en kreeg politie-escortes. Maar hij vroeg voor zijn inspanningen wel tien- tot vijftigduizend euro bemiddelingskosten en meestal kwam er niets van zijn beloftes terecht. De kleine Nicolás lijkt nu een pijnlijke affaire te worden voor premier Rajoy. Want niemand in de Partido Popular weet eigenlijk wie hij is, waar hij vandaan komt en hoe hij wist door te dringen tot de hoogste regionen in de regering.

Bron(nen):   Volkskrant      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Madrid La estampa del impostor. Los ‘memes’ de Francisco Nicolás I el omnipresente. Letterlijk overal zat die Francisco
  http://www.elmundo.es/album/madrid/2014/10/22/54479a55268e3e594d8b457e.html

 2. knier

  Hij kan altijd nog kleermaker worden aan het hof des Nederlandsche keizerrijk,die zijn dol op dit soort volksverlakkers.

 3. Windows 8

  die gast gaat het maken in de politiek :

  “he answer, disturbingly enough, is that he did it by falsifying police and secret service documents and pretending to hold several government and other official posts, Spain’s national police say.
  To add credibility to his parallel life, Mr. Gómez Iglesias sometimes hired chauffeur-driven cars when he was not, according to Spanish media reports, using fake police-car lights and registration plates.”

  http://www.nytimes.com/2014/10/22/world/student-spins-double-life-among-spanish-elite.html

 4. Jannie Ooms

  Gelukkig is deze fantast op tijd ontmaskerd. Schijn bedriegt, misschien, maar zo op het eerste gezicht lijkt het joch me een nogal rechts rakkertje.

  Rechtse rakkers zijnn natuurlijk niet per definitie fantast, al hebben ze vaak wel een overdreven positief zelfbeeld. Daardoor kennen ze zichzelf beloningen en voorrechten toe die niet in verhouding staan tot hun prestaties.

  • harrr

   In tegenstelling tot links komen die belongen en voorrechten niet ten laste van ons belasitinggeld……

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 5. Edwin

  Ah, een soort Spaanse Camiel dus…

 6. Oh_Oh_SarCastro

  Klinkt als een rasechte politicus.

 7. Karel Kritisch

  Mooi verhaal.. het is zo’n poppenkast.

Reacties niet toegestaan