DSK klaagt kamermeisje aan en eist 1 miljoen dollar

Dominique Strauss-Kahn vindt dat Nafissatou Diallo, het hotelmeisje dat hem had aanklaagd wegens verkrachting, zijn gooi naar presidentschap van Frankrijk heeft ontnomen. Gisteren, precies een jaar na zijn arrestatie in New York, diende DSK een tegenaanklacht in en eist hij een schadevergoeding van 1 miljoen dollar, zo'n 780.000 euro. DSK beschuldigt Diallo ervan hem opzettelijk vals te hebben beschuldigd. Dat kostte hem niet alleen zijn baan als baas van het IMF maar bovendien werd zijn reputatie geschaad evenals “andere loopbaanmogelijkheden”.
Welke, dat werd in de schriftelijke aanklacht niet specifiek genoemd, maar de New York Post, die tabloid die met het nieuws kwam, gaat ervan uit dat DSK doelt op het presidentschap van Frankrijk. Tot vorig jaar mei was hij immers de gedoodverfde presidentskandidaat van de socialisten. Vandaag moest Strauss-Kahn toezien hoe partijgenoot François Hollande als president werd ingehuldigd in Parijs.
In de aanklacht wordt het kamermeisje er ook van beschuldigd dat DSK door haar ten onrechte gevangen heeft gezeten, dat hij gefouilleerd werd en naakt is gefotografeerd.

Bron(nen):   New York Post