VVD en PvdA zetten vandaag alles op alles om conflict op te lossen

De goede sfeer van weleer is ver te zoeken, het kabinet piept en kraakt. Maar op nieuwe verkiezingen zit niemand te wachten dus zetten premier Rutte en PvdA-leider Samsom vandaag alles op alles om het zorgconflict op te lossen. De PvdA-top heeft 'goede hoop' en ook Rutte ziet mogelijkheden voor een 'positieve uitkomst'. Al is het vooral de PvdA die met een oplossing moet komen. 'Daar ligt de bal,' aldus minister van Volksgezondheid Edith Schippers, die haar zorgplannen onverwacht zag sneuvelen door het tegenstemmen van drie PvdA-senatoren. 'Wij wachten op een telefoontje,' zegt een prominente liberaal. 'Als ze er uit zijn, horen we het wel,' zegt een ander. Ook de drie gedogers D66, ChristenUnie en SGP kunnen hun onbegrip over het wegstemmen van de nieuwe zorgpolis niet meer verhullen. 'Die lui zijn nooit tevreden,' aldus een fractievoorzitter. Of er vandaag echt een oplossing komt en hoe die eruit gaat zien, is onduidelijk. Minister Schippers zei eerder dat aan de kern van het wetsvoorstel niet kan worden getornd. Er wordt nu gekeken of er rond de wet oplossingen gevonden kunnen worden waar zowel de VVD als de drie PvdA-dissidenten mee kunnen instemmen. Tegenstemmer Guusje ter Horst zei gisteravond al dat ze niet wil dat het kabinet valt over de kwestie.

Bron(nen):   AD  Volkskrant  Nu  

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Twan

  “Maar op nieuwe verkiezingen zit niemand te wachten” …. Nou, ik wel hoor!

  • ernie

   ik ook, maar Sammie (en vele plucheklevers met hem) heeft nog geen baantje voor na de politiek geregeld en zoiets kost tijd… als ie zeker weet dat ie CEO van d eKLM gaat worden oid dan valt het kabinet. Wedden? Voor alle Haagsche kaasstolpers, links, rechts, midden geldt hetzelfde: eerst het zuur van het gelul en slangenkuil van de politiek en dan het zoet i.d. vorm van het baantje erna. En zolang dat niet geregeld is zit “niemand” te wachten op verkiezingen…

   (in antwoord op Twan)
 2. marianne martens

  Mijn goede oude moeder zei:” allemaal spielerei”. De advocaten en ambtenaren zijn bezig om het zo te verwoorden dat Mevrouw Schippers haar beleid kan voortzetten m.a.w meer macht voor de Zorgkosten-verzekeraars, want volgens een 1e Kamerlid PvdA’er worden ze zo goed gecontroleerd en de PvdA krijgt een kerstkransje om te knabbelen. Maar wat krijgen wij? het alsmaar ‘laten’ slaan volk?

  • Apekool

   Stem dus bij alle komende verkiezingen de heersende partijen VVD PVDA D66 CU weg uit de macht, doe dat ook bij de machthebbers van gisteren zoals de CDA en PVV.

   (in antwoord op marianne martens)
   • Vogelbeest

    En dan? Em-Il Roemer aan de macht? De partijleider uit Noord-Korea? Ondersteund door de CU, SGP, GL en DierenPoes?

    Dan kunnen we de economie en onze levensstijl echt wel gedag zeggen. Misschien dat dat jou aanspreekt, maar ik heb liever een biefstuk en een auto dan een tofu-burger en een treinkaartje.

    (in antwoord op Apekool)
    • Templein

     En daarom verandert er nooit wat. We willen wel een duurzaam milieu, maar ook ons comfort behouden. Dat is rijden met de handrem aan. Dan vliegt er straks iets in brand, maar dat is zeker voor latere zorg(?)

     (in antwoord op Vogelbeest)
     • ernie

      We willen een duurzaam milieu op de grachtengordel met behoud van jacuzzi en duikvakantie in Phuket. Samen foor ons eigen! En laat de rest de rambam kreiguh! Stemp redelijk, stemp Deezenzestig!

      (in antwoord op Templein)
    • Apekool

     Da’s erg kortzichtig: je kan ook niet stemmen. Als voldoende mensen thuis blijven is er geen democratische legitimatie voor het parlement. Anders mogelijk de Libertarische Partij?

     Let op: niet stemmen = blanco stemmen = ongeldig stemmen volgens de kiesraad! Dus als je welbewust een leeg formulier inlevert dan weigert ‘het systeem’ om deze boodschap op te pakken.

     Voor de komende provinciale verkiezingen kan je een (lokale) partij kiezen die geaffilieerd is met de OSF (Onafhankelijke Senaatsfractie).

     Veel mensen gaan stemmen vanuit een negatieve grondhouding, zogenaamd ‘strategisch’ stemmen om te voorkomen dat een ander wint. Dat is dus bij voorbaat verliezen, zie het huidige kabinet.

     (in antwoord op Vogelbeest)
 3. Burgermans

  Weglopende fractieleden met een verborgen agenda, onbetrouwbare senatoren die over de rug van het volk een machtsstrijd uitvechten: de PvdA in Rutte 2 is onbetrouwbaarder gebleken dan de PVV in Rutte 1.

 4. Burgermans

  De wraak van Guusje ter Horst. De partijleiding heeft haar op een zijspoor gezet, nu heeft ze de partijleiding teruggepakt. Ressentiment blijkt nog steeds de meest drijvende kracht bij links.

  • Templein

   Dat zeggen alle anti-PvdA’ersm dat het wraak is.
   Maar Heleen Dupuis (vvd) was tijdens de vorige kiesperiode fractievoorzitter E.K. voor de VVD. Zij stemde toen tegen Schippers’ Elektronisch Patiënten Dossier. Dat was GEEN wraak, maar overtuiging. Gevolg: Schippers zorgde dat het EPD er tóch kwam, via een omweg. De fractievoorzitter Dupuis werd bij de nieuwe kiesronde géén fractievoorzitter meer en heeft zich nu niet meer verkiesbaar gesteld.

   Het systeem is ziek. Ter wille van afspraken in achterkamertjes zijn er veel fake discussies in de kamers.

   Niemand heeft nog kunnen uitleggen waarom die beperking van artsenkeuze een miljard aan bezuiniging zou opleveren. Uiteindelijk worden alle artsen gecontracteerd, maar dan binnen bepaalde regio’s. Die bedragen zullen elkaar niet ontlopen.
   Straks krijg je ook nog verzorgingshuizen volgens bepaalde formats. Zoals de supermarkten Blokkers, Lidl.s, Hema’s en Kruidvats een eigen format hebben. De dure versies leveren dan formats als het Apollohotel, of Bilderberg Europa Hotel.
   Zo willen de VVD en de PvdA van Samsom het hebben.

   (in antwoord op Burgermans)
   • marianne martens

    u beschrijft reeds een affreuze hedendaagse tijd die tijdens Orwell ondenkbaar zou zijn geweest.

    (in antwoord op Templein)
 5. Desperanto

  De kroonjuwelen zijn allang probleemloos verkwanseld en nu zitten ze ruzie te maken over de plastic oorbellen.

Reacties niet toegestaan