Je kon er op wachten, de nieuwe verkiezingen in Griekenland. Eind januari gaan de Grieken opnieuw naar de stembus en dan kan zich zomaar een doemscenario voltrekken dat rechtstreeks naar een Grexit leidt.
Dat scenario heet Syriza. In een peiling gisteren was de partij met 30 procent van de stemmen verreweg de grootste. Leider Alexis Tsipras wil de bezuinigingen en privatiseringen terugdraaien, de ontslagen ambtenaren weer in dienst nemen en de internationale geldschieters bruskeren, waardoor het Griekse vertrek uit de eurozone alsnog een feit wordt, schrijft Trouw.
Toch is de situatie wel beter dan een paar jaar geleden: Syriza heeft haar standpunten iets versoepeld. Zo wil de partij de euro houden en is beloofd aan de schuldeisers om geen eenzijdige besluiten te nemen. Ook is de kans op besmetting naar andere eurolanden veel kleiner en heeft Griekenland nauwelijks schulden bij private investeerders.
Het gaat er nu vooral om of de Grieken de komende jaren aan hun verplichtingen naar de EU en het IMF kunnen en willen voldoen.
Tsja, veel geld uitgeven wat je niet hebt, dat hoef je linkse politici niet te leren.
En rechtse politici hoef je dat kunstje al helemaal niet te leren. De meesten kregen het van huis uit al met de paplepel ingegoten…
(in antwoord op Burgermans)Maar dat geld had hun vader dan wel zelf verdiend.
(in antwoord op Jannie Ooms)of geroofd, of via kinderarbeid, slavernij (chocola!) of andere immorele/illegale verkrijging zich toegeëigend. en voorts past het idd wel bij luie volgevreten ballletjes om de centjes van pappa op te maken. Maar dat geldt dan wel weer voor links en rechts… “exhibitionistische zelfverrijking” is wel een term van links voordat Kok zelf zijn zakken ging vullen… Maar vlgs Jan Kees de Jager krijgen we alles terug van de Grieken. Met rente nog wel!
(in antwoord op kletsmajoor)Zo voorspelbaar, Ernie.
(in antwoord op ernie)Die geven alleen hun eigen geld uit, totdat het op is. Maar daar zorg links wel voor.
(in antwoord op Jannie Ooms)Andermans geld uitgeven is een hobby van links.
(in antwoord op Burgermans)Snap t probleem niet als GR omvalt raakt dit onze financiële wereld amper, voordelen, paar weken lagere koersen dus mooie instapmomenten, 3e wereldland GR uit de eurozone zodat wij geen miljarden belastinggeld meer hoeven te verspillen aan dit zinkende chip.
Als een land niet voor de volle 100% haar best doet na 3,4,5,6,7,8,9??? financieel geholpen te zijn trek de stekker eruit doe je ook met een bedrijf wat niet meer te redden is.