Lagarde: ‘Griekenland krijgt geen voorkeursbehandeling’

Het IMF maakt geen uitzondering voor Griekenland. Dat heeft topvrouw van het IMF Christine Lagarde gezegd in een reactie op de verkiezingsoverwinning van Syriza. De Grieken moeten de Europese regels respecteren en krijgen geen voorkeursbehandeling. 'We kunnen geen uitzondering maken voor Griekenland of een ander land', aldus Lagarde in Franse krant Le Monde. Ze voegde daar nog aan toe dat de belangrijkste hervormingen in Griekenland nog moeten plaatsvinden. 'Dit is geen kwestie van bezuinigen, dit zijn diepgaande hervormingen die nog moeten worden doorgevoerd', stelt ze. De Duitse bondskanselier Angela Merkel kwam met een soortgelijke reactie. 'Het is voor ons belangrijk dat met de maatregelen van de nieuwe regering het economisch herstel van Griekenland wordt voortgezet, wat betekent dat de aangegane overeenkomsten worden gerespecteerd'. Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, die vanmiddag in Brussel de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden over Griekenland zal leiden, sprak net als Merkel vooralsnog duidelijke taal: 'We willen ook met de nieuwe Griekse regering goed samenwerken om Griekenland op de been te helpen binnen de eurozone. Op basis daarvan gaan we het gesprek aan, maar als je in de eurozone blijft, dan hou je je aan de afspraken.'

Bron(nen):   Knack      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  https://www.youtube.com/watch?v=1iHkqgKMBDc

 2. Burgermans

  Geld naar de zieken, niet naar de Grieken.

 3. harrr

  En wat gaat ze eraan doen als de grieken doodleuk stoppen met betalen?
  boete uitdelen?
  foei zeggen?

 4. Burgermans

  Wie voorspelde in 2011 “Dat is een corrupt land, en we weten zeker dat we het geld niet terugzien”?

 5. Vogelbeest

  Jan-Kees de Jager: “We krijgen al ons geld terug”

 6. Edwin

  De hoogste tijd dat we als Nederland uit dit soort clubjes stappen. Zie niet in wat dit toe voegt, hier worden besluiten genomen op basis van politieke gronden en niet kennis en gezond verstand.

 7. Heldoppantoffels

  De Grieken hebben wat mij betreft groot gelijk. Ze worden uitgeperst en de gemiddelde burger kan amper voedsel of medicijnen betalen. Wat heeft die eenvoudige burger misdaan? Een gebrek aan het betalen van belasting? Kom op!
  Als de pakkans in NL door de belastingdienst even groot zou zijn geweest, dan betaalde hier geen hond zijn belastingen. Saillant detail hierin bedenk ik mij, is dat de NL-se staat 30 miljard per jaar misloopt omdat de belastingdienst zo is afgeknepen. Als gevolg daarvan ontvangen bedrijven tegenwoordig nog maar eens in de 40 jaar een controle…voorheen was dit eens in de 7 jaar.
  Anyway een zieke overheid is wat mij betreft geen reden om een volk te laten verrotten. Ik geef de Grieken groot gelijk als zij uit de euro stappen en even ‘failliet’ gaan en daardoor opnieuw kunnen starten.

Reacties niet toegestaan