‘VVD’ers speculeren over opvolger Opstelten’

Rumoer op het Binnenhof: gaat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie na de Statenverkiezingen vertrekken? Er wordt volgens de Telegraaf druk gespeculeerd over een opvolger. Staatssecretaris Fred Teeven en Tweede Kamerlid Ard van der Steur zouden staan te trappelen. Vooralsnog zegt Opstelten van geen wijken te willen weten en de VVD zelf geeft aan hem niet te zullen dwingen. Toch wordt zelfs op het eigen departement volop gepraat over het vertrek van de bijna 71-jarige bewindsman. Minister Opstelten ligt al langer onder vuur. Sommigen menen dat hij te oud is en minder scherp dan voorheen. Ook zou hij niet meer geloofwaardig zijn. Bovendien zijn er nogal wat hoofdpijndossiers: terrorismebestrijding, de zaak Demmink, de uitgebleven waarschuwing aan luchtvaartmaatschappijen vlak voor de ramp met de MH17, de chaos bij de nationale politie. De VVD zit vooral met het imago van Opstelten in zijn maag. De ouwe rot met de gezaghebbende, rustige uitstraling komt vermoeid over. Maar een ingewijde zegt: 'Van een vervanging kan alleen sprake zijn als Opstelten dat zelf aangeeft. En hij zegt zelf minstens tot 2017 te willen doorgaan'.  

Bron(nen):   Telegraaf      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Satan

  Dat klopt, ik ben de nieuwe opvolger van Ivo.

  • Dead Silence

   Ik hoop het. En dan wel een echte Satan zijn voor geteisem.

   (in antwoord op Satan)
   • DoubleUC

    De definitie van ‘geteisem’ heeft voor mij gedurende het afgelopen decennium een hele andere perceptie gekregen. Dacht ik eerst aan ongeschoolden, woonwagenbewoners tokkies en geboefte, tegenwoordig denk ik bij ‘geteisem’ onwillekeurig direct aan o.a. politici, bestuursvoorzitters en ‘top’-bestuurders van zorgverzekeraars en woningbouwverenigingen. Op eenzame hoogte staan natuurlijk de bankiers. In de volksmond worden ze ‘graaiers’ genoemd.

    Och.. vergeet ik bijna het opperhoofd: Willem Alexander von Amsbergen. Die verlangt zelfs dat we ‘m koning noemen. … in naam der koning…graait hij schaamteloos uit de door ons allen gevulde staatsruif.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • Satan

    Geen zorgen roofvogel, onder mijn bewind zal er een harde aanpak komen tegen al die rebellen.

    Neem nou dat zooitje van Break The System, daar weet Satan wel wat Hij er mee moet doen.

    (in antwoord op Dead Silence)
  • ernie

   Niehe?

   (in antwoord op Satan)
  • Burgermans

   In dacht dat u de opvolger van Simon Sturmführer was.

   (in antwoord op Satan)
   • Satan

    Nee, dan zit u er helemaal naast. Maar ik heb het idee dat u er wel vaker naast zit.

    Maak niet uit, fouten maken is menselijk. Ook Satan heeft hier begrip voor.

    (in antwoord op Burgermans)
 2. Paulraw

  Maak kennis met een van de genoemde opvolgers op Justitie.
  Wist niet dat zulke buiten de realiteit staande types nog bestonden.Maar goed, dat past wel in dit kabinet van wereldvreemden.
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/kakkerarddddd.html

  • DoubleUC

   Dat is het profiel van de gemiddelde VVD’er, waarom zo verbaast? Stemde het stemvolk niet massaal op de VVD, die daardoor de verkiezingen won? Je krijgt de regering die je verdient, zo gaat het gezegde… en kennelijk is dit wat ‘wij’ wilden. Happy now?

   Dus, stem- en voetvolk, aanstonds worden wij allen onderworpen en beschouwd als ‘feuten’ van de VVD-regenten. Knor!

   (in antwoord op Paulraw)
   • ernie

    wij worden al heel lang beschouwd (jij ook) als ONDERdanen en dat vinden we zó lekker dat we met vlaggetjes gaan zwaaien, koekhappen en zaklopen als de Oranjes langskomen ipv met waxinelichthouders te gooien. Maar Ivo Onderkin Dickerdack is uiteraard wel een bovendaan, want not all animals are equal.

    (in antwoord op DoubleUC)
    • DoubleUC

     Ik hap geen koek en loop geen zak, deze volkshysterie liet ik altjjd graag aan me voorbij gaan.

     Dat ‘zij’ mij als hun onderdaan beschouwen moeten ze zelf weten, ik voel, beschouw en handel me echter nadrukkelijk niet als zodanig.

     Laat ze maar in die waan…

     (in antwoord op ernie)
 3. Vogelbeest

  Naar het schijnt is het Opstelten’s persoonlijke “verdienste” dat de achterdeur van coffeeshops nog niet gereguleerd is.
  Het maakt mij niet uit wie zijn opvolger wordt, als drugs maar gelegaliseerd worden. Zoals ook hier op wel.nl al vaak genoeg te lezen is geweest zijn drugs niet schadelijker dan alcohol, maar ondertussen gaat er wel een heel groot deel van de politie- en justietiecapaciteit “op” aan simpel spul als extacy en hash.

  Als we dat legaliseren komt er capaciteit vrij voor echte criminaliteit.

 4. Malky

  Na de statenverkiezingen is hopelijk niet alleen Opstelten weg maar het gehele kabinet (maar eerder mag ook).

 5. FritsB

  Waarom vallen ministers eigenlijk niet onder een leeftijdsgrens? Voor alle mogelijke functies geldt dat je zeker boven de 70 niet meer over de vereiste scherpte en conditie beschikt om te blijven zitten. En liggen er thuis niet genoeg lauweren om lekker op te gaan rusten?

 6. Burgermans

  De Televaag zat er weer eens helemaal naast, Pieter.

Reacties niet toegestaan