‘Nederland stapt uit de JSF

Nederland moet uit het JSF-project stappen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Hillen namens Nederland onmiddellijk de stekker uit het programma trekt. Hillen wil dat uiteraard niet en de lobby uit het bedrijfsleven evenmin, maar het lijkt erop dat de tegenstanders dit keer wel hun zin krijgen Morgen debatteert de Kamer met Hillen over de opvolger van de F-16. De PvdA kondigt aan zich in het rijtje van tegenstanders te voegen, waardoor er een meerderheid voor stoppen is. Nederland is al een miljard kwijt aan de JSF, maar daar zullen als we doorgaan nog miljarden bijkomen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. uknowme

    De politici laten zich weer eens van hun slechtste kant zien. Niet langer worden de voors en tegens goed afgewogen maar er worden beslissingen genomen enkel en alleen gebaseerd op de waan van de dag.De PvdA is al net zo opportunistisch als de PVV.

    Uitstappen uit de JSF kan natuurlijk maar levert zeker geen grote bezuiniging op. Komt nog bij dat er extra geinvesteerd zal moeten worden in onderhoud van de huidige F16’s.

  2. André Rodenburg

    Vergeet niet voor het uitstappen uit te checken met uw JSF-chipkaart.

Reacties niet toegestaan