VVD’er Mark Verheijen stopt als Tweede Kamerlid

Mark Verheijen vertrekt als Tweede Kamerlid voor de VVD. Dat maakt de VVD vrijdag bekend, aldus NU.nl. Hij raakte in opspraak vanwege onterechte declaraties. Later deed een Limburgs bedrijf bovendien aangifte tegen hem wegens corruptie toen Verheijen wethouder van Venlo was. Verheijen zegt in een verklaring: "Een volksvertegenwoordiger kan alleen functioneren als zijn of haar integriteit niet ter discussie staat. Dat was bij mij helaas de afgelopen weken wel het geval. Dat was niet goed voor mijn partij, niet voor mij en niet voor het aanzien van de politiek. Ik heb daarom vandaag besloten mijn lidmaatschap van de Tweede Kamer neer te leggen."

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  De VVD heeft vast een kaartenbak vol rechtse graaiers waaruit ze een opvolger van Mark Verheijen kunnen kiezen.

  • Vogelbeest

   Mee eens. PvdA-ers graaien veel slimmer. Meestal worden ze na jaren kletsen over “nivellering” en “eerlijk delen” ergens commisaris voor ene paar ton per jaar.
   Als dat niet lukt richten “adviesbureautjes” op, die van PvdA-ers die nog in functie zijn opdrachten krijgen om de meest vage dingen te “onderzoeken” en vervolgens tonnen kunnen incasseren voor een onderzoek waar a) niemand op zit te wachten en b) door een scholier uitgevoerd had kunnen worden.
   VVD-ers zijn nog niet zo slim. Die graaien veel opvallender.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Dead Silence

   Tegenwoordig maakt het niet meer uit welke politieke kleur graait. Het is momenteel per definitie zo.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Windows 8

  Heerlijk GS weer : ” De corruptie. De declaraties. De dienstauto. De peperdure wijnen. De strafklacht. De smaadkwestie. Het dubbel ontvangen salaris. Het “gratis” Floriadefuifje. Alles bij elkaar opgeteld bleek Mark Verheijen toch vooral een beroepspoliticus van, voor en namens Mark Verheijen.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/maar_welke_vvder_gaan_we_hierna_omduwen.html#more

 3. Dead Silence

  Fijn te zien dat de hele huidige politiek het graf in moet.

 4. Janneke van Vught

  Hoeft ie in elk geval niet als bewindsman de ondergang op 18 maart mee te maken. Een poosje op wachtgeld en dan wat telefoontjes met oude “vrienden” dan komt die gladde jongen er wel.

  Ik zag op wikipedia dat ie pas 38 is, wat een vroeg bejaarde gast.

Reacties niet toegestaan