Premier Rutte dient al jaren geen bonnetjes meer in

Niemand hoeft te weten of hij een glas wijn drinkt. Daarom declareert premier Mark Rutte al jaren niets meer. Dat staat los van de affaire rondom partijgenoot Mark Verheijen, die opstapte vanwege onterecht declaratiegedrag. ‘Ik declareer niets omdat we ieder bonnetje op een website moeten zetten’, licht Mark Rutte toe in het radioprogramma 'Met het oog op morgen'. ‘En ik vind dat het niemand iets aangaat of ik een glas wijn drink of niet en met wie ik zit te eten.’ Vroeger declareerde Rutte wel, maar hij vindt dat de transparantie is ‘doorgeschoten’. ‘Dan komen ook de vragen: waarom zat je met die vent te eten en waarom was die wijn zo duur? Dat bepaal ik lekker zelf.’ Rutte volgt daarmee het voorbeeld van voorganger Jan-Peter Balkenende. Wouter Bos declareerde in het laatste kabinet Balkenende overigens nog een zonnebril.

Bron(nen):   Z24      

24 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Kijk aan, onze jonge premier drinkt dus dure wijn en gaat uit eten met mannen.

 2. Windows 8

  Met 12k per maand zou je je moeten schamen als je een maaltijd declareerde

  • Allard

   Waarom? Zelfs de tokkies van de PVV doen dingetjes die niet helemaal kunnen.

   (in antwoord op Windows 8)
  • Dead Silence

   12k voor een prime minister valt mee. Da’s wat anders dan 150k per week voor een voetballer met het IQ van het leren ding waartegen wordt getrapt.

   (in antwoord op Windows 8)
   • ernie

    als je homo bent of tieten hebt en blond bent verdien je het bij de publieke omroep ook gauw.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • Windows 8

    vraag en aanbod. Het is wat de gek er voor betaalt.

    (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    Mijnheer Dead Silence van dat ding en het IQ en dat ding wat achter dat ding rent ga ik vertellen war het niet zo lukt de vaart er in te krijgen.

    (in antwoord op Dead Silence)
 3. Koper

  Hij heeft volkomen gelijk. Het is doorgeschoten. Doe dan maar wat bij het salaris en geen declaraties meer.

  • Windows 8

   Daar zit , dacht ik, al een onkostenvergoeding in.

   (in antwoord op Koper)
  • Apekool

   De transparantie is niet doorgeschoten, het is de natuurlijke reactie op doorgeschoten graaigedrag.
   Je kan ervoor kiezen om de onkostenvergoedingen die in je salaris zijn verwerkt gewoon te gebruiken, zelfs als er NOG een mogelijkheid is een onkostenvergoeding binnen te slepen.

   (in antwoord op Koper)
   • Koper

    Nee, de transparantie is wel degelijk doorgeschoten. Mien uit Assen begrijpt niet dat een onkostenvergoeding bij bepaalde functies hoort. Het zou onder de privacy regels moeten vallen. Waar en wanneer je dineert of parkeert gaat niemand wat aan. Jij noemt het graaien (een door de media geplugde term), ik noem het een onderdeel van de beloning.

    (in antwoord op Apekool)
 4. Vogelbeest

  Daarom is de man premier. Je hoeft het niet met hem eens te zijn om toe te geven dat hij intelligent is.

  • Albert Bakker

   Absoluut, ik wil een t-shirt van die man aan als ik op de SP ga stemmen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 5. Malky

  Bij een declaratie is namelijk te traceren waar meneer geweest is, kennelijk heeft hij iets om te verbergen.
  Waarom schaft hij niet het bonnetjes declareren helemaal af, gewoon rechtstreeks in de portemonnee van de belastingbetaler graaien is veel makkelijker.

  Zijn anti-democratische vrinden uit Brussel doen dit al jaren zo, helaas komt het te laat voor zijn maatjes Mark Verheijen en Jos van Rey.

  • marianne martens

   Vindt u het ook niet vreemd dat die hele club van de VVD alleen maar lacht op verkiezingstoernooi ( zijn PS verkiezingen? ) en het niet heeft over de geweldige tegenslagen in hun carrière, maar lachen, maar lachen, maar lachen om niets wat ze hebben gedaan, maar lachen maar lachen als brekers- in, niet in winkels maar in de kleine beurs-jes van mensen, die als kaalgeplukte kippen zonder jas met veertjes over straat lopen. Inderdaad deze man declareert niet, omdat hij in meest dure nichten-kitten komt in steden buiten Europa. Wel altijd gezellig en plezant daar voor de onkreukbare Mijnheer van Plezier.

   (in antwoord op Malky)

Reacties niet toegestaan