Ex-PVV’ers: ‘Die club wordt gerund als een geheime dienst’

Bij hun afscheid doen de twee dissidente PVV’ers Hernandez en Kortenoeven in de Volkskrant uit de doeken wat de mores is in het hermetisch gesloten bastion van de PVV.  De partij is, zeggen zij, verdeeld in een linker en een rechter vleugel. De middengroep is 'heel kneedbaar'. 'Die hebben een ruggengraat van slagroom’. Dion Graus zit links van het politieke spectrum: 'Die Graus, die kan alles maken. Hij steekt tirades af in de fractie. Hij neemt het woord en houdt het woord. Slaat op tafel, schreeuwt. Ongelooflijk.’ Graus is 'een potentiële tijdbom'. Geert Wilders noemen ze een 'conflictmijder’, die zelfs in zijn eigen fractie en tot op de wc in het Kamergebouw zwaar wordt beveiligd. Overigens wordt geen enkel conflict in de notulen gemeld. Kortenoeven: 'Als die stukken ooit in het Nationaal Archief terechtkomen, staat er niets in. Die club wordt gerund als een geheime dienst. Het politbureau maakt wel aantekeningen.' Over het verkiezingsprogram zegt Kortenoeven dat het onuitvoerbaar is. 'Je sluit jezelf uit van alle serieuze opties om ergens aan mee te kunnen doen. Waarom zit je er dan? Het moet toch het streven zijn van iedere serieuze politieke partij om invloed te hebben?'

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Henk Daalder Windparken Wiki

  De pvv is grootverbruiker van de geheime dienst.
  De pvv IS de geheime dienst.
  Alleen hebben Henk en Ingrid dat nog niet door

 2. bebeben

  Kortenoeven zegt:

  “Je sluit jezelf uit van alle serieuze opties om ergens aan mee te kunnen doen. Waarom zit je er dan? Het moet toch het streven zijn van iedere serieuze politieke partij om invloed te hebben?”

  Wilders weet ook wel dat hij zich met zijn gedrag bij elke partij onmogelijk heeft gemaakt. Het loont dus niet om zich de komende tijd nog op partijen richten met het oog op samenwerking. Verstandiger is het om zich nu op de kiezers te richten. Ook al vormen ze een minderheid, er zijn genoeg randdebielen in dit land die zijn rabiate taal als zoet koek slikken.

  Als er dan weer een paar jaar verstreken zijn, zal Wilders weer salonfähig genoeg zijn, in elk geval voor een partij als de VVD, die vast overal wil instinken als het gaat om het verkrijgen van een meerderheid. Of het CDA nog verleid kan worden tot samenwerking met een mafkezenpartij, waag ik te betwijfelen, maar uitsluiten durf ik ‘t ook niet. Er is dus hoop voor de PVV.

 3. Rinus57

  Heerlijk is deze tijd , hoeveel modder of vuilspuiterij zal nog naar boven getoverd worden .
  Alle zeer kortzichtige mensen gaan nu helemaal los , bashen op de PVV en gaan nu denken dat zij de democratie zelf zijn , of het intellect die het wiel opnieuw heeft uitgevonden , geweldig hoe dom het volk de massamedia omarmt die als gestuurde Staats propaganda het vuile nieuws verspreide om maar zoveel als mogelijk schade aan te brengen .
  Wat ik nog veel leuker vind , stiekem zie ik al in gedachte de rode koppen van ellende als de PVV gewoon weer de meeste stemmen krijgt en hun ( de media ) escapades niets hebben opgeleverd .
  Heerlijk toch , pracht tijd nu om te zien van een afstand hoe er gereageerd gaat worden door de mensen en de partijen die denken bloed te ruiken , i.p.v. na te denken hoe de Kunduz idioten ( VVD CDA PvdA D66 en GroenLinks ) met hun eurofielen in de gelederen dom en klakkeloos een ESM verdrag word goedgekeurd en hiermee hoogverraad plegen op de Nederlandse bevolking en een Staatsgreep vanuit de EU te Brussel dulden .
  Waar blijven ze dan die zogenaamde betweters en hotemetoten , die met hun gewauwel en met hun gestuntel onze soevereiniteit lopen te verkwanselen en ons land naar de afgrond helpen .
  Opsluiten levenslang , en nooit meer vrijlaten een soort Nürnberg 2 proces zoals gebruikelijk was bij de naoorlogse WO II misdadigers .

 4. Bart Matthesius

  een ding moet gezegd van de PPV stemmers: loyaal zijn ze wel!

Reacties niet toegestaan