PVV lijkt op een “baantjesmachine”

“Wij hadden altijd kritiek op de baantjesmachine van de PvdA en het CDA. Die kritiek kun je nu ook op de PVV hebben", zegt het opgestapte PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel, in de NRC in reactie op de zaterdag gepresenteerde kandidatenlijst.
Zeven van de nieuwe kandidaten op de lijst hebben al meerdere functies in de partij. Zo is Machiel de Graaff naast fractievoorzitter in de Eerste Kamer ook fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad en beleidsmedewerker voor drie dagen in de Tweede Kamer. Wat ook opvalt is dat vier kandidaten naast hun werkzaamheden als lid van de Provinciale Staten tevens beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie zijn.

Van Bemmel vertelt ook dat Wilders in 2011 in een vertrouwelijk gesprek zei dat hij Dion Graus' optreden in de commissie De Wit "afschuwelijk" vond. Binnen de partij zijn veel vragen over de relatie van de partijleider met Graus. Graus zou zich intern geregeld onbehouwen en grotesk gedragen, zonder dat Wilders hem tot de orde roept. "Alsof Dion iets van Geert weet”, zeggen diverse PVV’ers.

Bron(nen):   NRC      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  De PVV levert geen mensen voor burgemeesterposten, voorzitter van de talloze hulporganisaties, ziekenhuizen, sociale zorg en nog ongeteld vele andere semi overheids organisaties.

  Dat is de -ons kent ons- banenmachine, daar hoort de PVV niet bij.
  Op zichzelf een groot pluspunt.

  • willemZ

   Het kan ook betekenen dat het simpelweg ontbreekt aan verdere kwaliteiten van de PVV-kamerleden.

   (in antwoord op besserwessie)
  • Floris Maaskant

   Grappig is weer dat de o zo ‘domme’ Henk en Ingrid meteen begrepen wat een baantjes machine inhield en dat intellectueel Nederland dat schijnbaar een moeilijk begrip vind.

   Het typische is dus dat de gemiddelde Volkskrant/NRC lezer dus schijnbaar denkt dat verschillende banen tegelijk runnen hetzelfde is als een baantjes-machine wat slaat op lui die elkaar dik-betaalde louzy-directie-banen toeschuiven omdat je partij-lid bent. Je vraagt je af of het lezen van zo’n intellectueel-blad wel bijdraagt aan je grijze massa of dat juist hersencellen worden afgebroken als je andere voor je laat nadenken… Ik begin sterk die indruk te krijgen.

   (in antwoord op besserwessie)

Reacties niet toegestaan