Van der Steur tweede keus voor ministerpost

Ard van der Steur (45) volgt Ivo Opstelten op als minister van Veiligheid en Justitie. Maar volgens ingewijden was hij vanwege een gebrek aan bestuurlijke ervaring niet de eerste keus, schrijft het AD. De VVD zocht een zwaargewicht voor de moeilijke ministerpost. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zou gevraagd zijn, maar hij sloeg het aanbod af. Uiteindelijk werd het toch Van der Steur. Deze typische VVD'er, altijd strak in pak en met kakkineuze tongval, geldt al jaren als een politiek talent. ,,Van der Steur is een kundig jurist en debater, maar hij heeft geen bestuurlijke ervaring. Dat maakt het niet onmogelijk, maar wel moeilijk'', zegt een VVD'er. Collega's bewonderen zijn werklust en hij staat bekend om zijn debatkwaliteiten, maar dat is tegelijk een nadeel. D66-Kamerlid Magda Berndsen: ,,Ard is een betweter, iemand die zijn collega's graag de les leest. Hij zal zich als minister anders moeten opstellen, als hij iets voor elkaar wil krijgen in de Kamer.'' Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vult aan: ,,De kracht van Opstelten was dat hij altijd zocht naar draagvlak. Ard zal vaker op tenen gaan staan.''

Bron(nen):   AD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Jeetje, weer zo’n ontzettend lelijke man.

 2. Dead Silence

  Of je gebrek hebt aan bestuurlijke ervaring maakt niks uit. Een toverwoord in Den Haag, maar de rest heeft de capaciteiten ook niet.

 3. DoubleUC

  Die houdt het niet lang vol. Deze (Leidse) corpsbal van kleermakers-komaf is volkomen wereldvreemd.

 4. zo_maar

  Schaamteloos eigenlijk, die VVD. Ze willen weer een Minerva-bal die goed is in gebakken lucht. Ervaring of kennis is van nul en generlei belang.

 5. Ko Herent

  45 Jaar oud, wat eet/doet die man?

 6. Robert Benneteau

  voor

 7. Robert Benneteau

  VOOR uw mogelijk financiële behoeften * leningen * financiering van credits * persoonlijke lening *.
  Vrienden laat me delen met u deze informatie.
  Als u bent in de behoefte aan financiering voor een goede herinnering van uw professionele activiteiten, ik heb een collega die stond me toe aan de publicatie van de aankondiging kan worden.
  In feite, het biedt dit soort dienst alleen geloofwaardig en ernstige mensen in de een lening die tussen afzonderlijke toepassing behoeften.
  geen zorgen het zal zeker reageren op uw verzoek, want het is een respectvolle, geloofwaardige persoon die in termen van Act met beste werkt voorwaarden door te rapporteren aan banken en studeerde ook dekking.
  Als mijn advertentie u nuttig lijkt en u wilt meer informatie op de voorgenomen lening voorwaarden, ik laat je e-mailadres hem rechtstreeks contact opnemen met: laux.richard61@gmail.com

  Veel dingen aan u en veel geluk

Reacties niet toegestaan