‘Ontslag Varoufakis kwestie van dagen’

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis bereidt zijn ontslag voor. Dat schrijft de Griekse site Kontra op basis van een anonieme bron binnen de regering Tsipras. ‘Varoufakis’ ontslag is een kwestie van dagen. Maar de beslissing is genomen,’ staat er te lezen. Een glamoureuze fotoshoot voor het weekblad Paris Match en het nieuws dat Varoufakis zijn zomerhuis voor 5.000 euro per week verhuurt, zijn bij de partijleiding in het verkeerde keelgat geschoten. Maar ook in Europa ligt hij niet lekker. Met name de relatie met de primus inter pares in de eurogroep, de Duitse minister Schäuble, zou compleet verstoord zijn. Om noodfinanciering los te krijgen zou Varoufakis worden geofferd. De flamboyante Griek werd bekend met uitspraken als 'ik ben de minister van Financiën van een insolvent land' en 'de euro is kwetsbaar, het is als een kasteel gebouwd op een kaartenhuis en als je de Griekse kaart er uithaalt stort de rest in elkaar'. Ook zijn onconventionele kledingstijl maakte de tongen los. Varoufakis zegt zelf zijn ontslagbrief altijd bij zich te dragen omdat hij ‘nooit de intentie had in de politiek te gaan. Mijn grootste angst is een politicus te worden.’  

Bron(nen):   Express.be      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Merlin Magican

  Varoufakis krijgt ontslag ? Op 1 April zeker ?

 2. Paulraw

  Een glamoureuze fotoshoot voor het weekblad Paris Match en het nieuws
  dat Varoufakis zijn zomerhuis voor 5.000 euro per week verhuurt

  Dat zal gezien de huurprijs geen socialistisch verantwoord optrekje zijn

 3. Koper

  In Griekenland is het ontslaan van de ministersploeg niet iets waar men van opkijkt.

 4. Janneke van Vught

  En de Duitsers zullen blij zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=Afl9WFGJE0M

 5. pietje

  Links lullen rechts vullen.

 6. Burgermans

  Zijn extreem-linkse praatjes
  Vullen geen financiële gaatjes

 7. Robert Benneteau

  VOOR uw mogelijk financiële behoeften * leningen * financiering van credits * persoonlijke lening *.
  Vrienden laat me delen met u deze informatie.
  Als u bent in de behoefte aan financiering voor een goede herinnering van uw professionele activiteiten, ik heb een collega die stond me toe aan de publicatie van de aankondiging kan worden.
  In feite, het biedt dit soort dienst alleen geloofwaardig en ernstige mensen in de een lening die tussen afzonderlijke toepassing behoeften.
  geen zorgen het zal zeker reageren op uw verzoek, want het is een respectvolle, geloofwaardige persoon die in termen van Act met beste werkt voorwaarden door te rapporteren aan banken en studeerde ook dekking.
  Als mijn advertentie u nuttig lijkt en u wilt meer informatie op de voorgenomen lening voorwaarden, ik laat je e-mailadres hem rechtstreeks contact opnemen met: laux.richard61@gmail.com

  Veel dingen aan u en veel geluk

Reacties niet toegestaan