'Lubitz was onder behandeling van psychiater'

Samenleving
door anpvrijdag, 27 maart 2015 om 16:00
lubitz was onder behandeling van psychiater1427470354
Copiloot Andreas Lubitz stond al langer onder behandeling van een psychiater en neuroloog toen hij - vermoedelijk met opzet - vlucht 4U 9525 in de Franse Alpen liet crashen. Dat meldde de Süddeutsche Zeitung vrijdag. De krant baseert zich op papieren die donderdag bij de huiszoeking door justitie in beslag zijn genomen.
De doktersverklaring die Lubitz had verscheurd en die is teruggevonden, zou stammen van een in Rijnland-Palts werkzame neuroloog en psychiater bij wie hij al enige tijd onder behandeling was. De reden waarom hij het briefje zou hebben verscheurd, zou liggen in het feit dat hij op basis daarvan langere tijd niet meer zou mogen vliegen, aldus de krant.
Duidelijk is inmiddels dat Lubitz onder behandeling was in het universiteitsziekenhuis in Düsseldorf. Het ziekenhuis bevestigde dat vrijdag, maar zei daar ook bij: ,,Berichten dat Andreas L. wegens depressie hier werd behandeld zijn onjuist''. Hij meldde zich in februari dit jaar en kwam voor het laatst op 10 maart. ,,Het ging daarbij om diagnostische onderzoeken.'' Het patiëntendossier wordt vrijdag nog overgedragen aan het openbaar ministerie, aldus de directeur van het ziekenhuis.