EenVandaag gaat de zwevende kiezers peilen

Vandaag lanceert EenVandaag De Stemming: een  peilmethode waarin de twijfelende kiezer centraal staat. Een groeiend deel van de kiezers is in de aanloop naar verkiezingen niet zeker van zijn stem. De onderzoeksmethode van De Stemming sluit hierbij aan: kiezers kunnen namelijk in totaal niet één, maar vijf stemmen verdelen. Zij kunnen vijf stemmen aan één partij geven, maar ook over meerdere partijen verspreiden. De methode is ontwikkeld naar idee van en in samenwerking met hoogleraar kiezersonderzoek Joop van Holsteyn (Universiteit Leiden). De Stemming wordt vanaf vandaag in de aanloop naar de komende verkiezingen wekelijks gepresenteerd. De peilingen worden verricht in samenwerking met Intomart GfK. De uitslagen worden niet alleen gepresenteerd in de uitzendingen van EenVandaag maar zijn ook interactief toegankelijk voor publiek op de website en via een app voor de iPad.

Bron(nen):   Avro      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Rinus57

  Voor de zoveelste keer , het is voor de gemiddelde kiezer altijd een tombola , zij hebben eigenlijk geen flauw benul en interesse voor politiek , vinden het vaak een gedoe en word er emotioneel gestemd als de gewenste schoonzoon of lekker wijf of ziet er geweldig uit of een lekker kontje .
  Kijk die gene die op het juiste moment piekt is dan in het grote voordeel bij dit soort zwevende kiezers , maar of het electorale winst is valt op zijn minst te betwijfelen .
  Vaak helpt de ( Staats ) media propaganda er een steentje aan bij om bepaalde partijen iets meer te brengen welke men wenst en anderen weinig of geen zendtijd aan besteden of alleen maar het vergrootglas te gebruiken om maar schade of een kwaad daglicht te creëren .
  Het systeem is verrot , manipuleerbaar tot op het bot , en de elite hebben vaak te grote financiële belangen waarbij speculaties op beurs en bedrijf te vaak het oor te luister word gelegd naar de partijen zoals een D66 of een VVD die gewillig opkomen voor deze groep kiezers .
  Te vaak heeft men kunnen zien hoe arrogant zij ons in diskrediet brengen tot landverraad aan toe om een monster als het ESM verdrag goed te keuren , en dit soort eurofielen ons tot de afgrond leiden tegen beter weten in , om maar vooral geen gezichtsverlies te leiden bij de niet democratisch gekozen EU leiders van Rompuy en Barroso .
  Voor veel zwevende kiezers wens ik daarom veel wijsheid en gemoedsrust om hun keuze te bepalen , succes ermee .

Reacties niet toegestaan