“Jean-Marie Le Pen had geheime rekening in Zwitserland van 2,2 miljoen”

Erevoorzitter van het Front National Jean-Marie Le Pen had een "verborgen" rekening in Zwitserland met 2,2 miljoen euro. Dat meldt de Franse nieuwssite Mediapart vandaag. Mediapart is een online nieuwskanaal dat sinds zijn oprichting meer scoops had die later juist bleken. Volgens Mediapart had Le Pen "een verborgen rekening bij de bank HSBC, vervolgens bij CBH, via een trust onder de juridische verantwoordelijkheid van zijn butler Gérald Gérin". "Die laatste is de penningmeester van de financieringsverenigingen Cotelec en Promelec. Er werd 2,2 miljoen euro op de rekening van die trust geplaatst. Het parket van Nanterre kreeg de informatie van de antiwitwasdienst Tracfin", aldus Mediapart.   Foto: Le Pen met zijn butler Gérald Gérin dsc-0606

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kees Cornelder

  ‘had’ of ‘heeft’ ?

  • ollie

   Ik denk “had” want de Zwitserse banken eisen al een tijdlang van iedere buitenlandse rekeninghouder een verklaring dat hun geld in het land van herkomst netjes bij de belasting opgegeven is. Indien de rekeninghouder in gebreke blijft, verzoekt de bank de rekeninghouder vriendelijk doch dringend de rekening op te heffen.
   Dat is de theorie. Ik denk dat de praktijk er wel iets anders uit ziet. In het geval van Le Pen kan ik me voorstellen dat de Zwitserse banken geen zin hebben om hun vingers te branden aan zo’n bekende figuur.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
 2. KarlRuprechtKroenen

  Er zijn meer dan genoeg “nette” politici die ook een geheime rekening hebben in Zwitserland….
  Vooral de lieden uit Brussel zullen hun steekpenningen in Basel parkeren.

  • Wihmstra

   Vandaar dat Brussel er zo op hamert dat Zwitserland z’n bankgeheim opgeeft zeker…

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • KarlRuprechtKroenen

    Uiteraard staat dat geld of goud daar onder hun eigen naam geparkeerd.
    Wat denk je, zouden er nog meer manieren zijn om ergens iets weg te zetten zonder dat bepaalde partijen erachter komt van wie het is?

    (in antwoord op Wihmstra)
 3. Burgermans

  Goed dat Marine deze Jodenhater uit de partij heeft gezet.

 4. bladvoormijnmond

  En dan is rechts Quickfi, Kwikfit, Bram, Ottogaai, Koelekikker, Sjaak erg stil. Nu valt hun held van z,n voetstuk. Ik ben benieuwd waar Wilters zijn geld heeft verstopt.

Reacties niet toegestaan