Helpt Jesse Klaver GroenLinks er weer bovenop?

Jesse Klaver is de vierde fractievoorzitter in vijf jaar bij GroenLinks, maar misschien wel de enige sinds Femke Halsema, die in staat is de partij weer een smoel te geven. GroenLinks doet een slimme zet om jong, progressief Nederland naar zich toe te trekken. Hoewel zijn onervarenheid natuurlijk een risico is. Kan de joviale jongen met de scherpe tong de verantwoordelijkheid aan? Jesse Klaver zelf, net 29 jaar oud, denkt van wel. "Ik ben inmiddels een ervaren parlementariër. Ik ben niet zo bezig met de vraag of ik ervaring genoeg heb. Je moet het gewoon doen." Klaver - half Marokkaans, half Nederlands-Indisch - heeft lef en weet wat knokken is. De Brabander begon op het VMBO en volgde daarna opleiding na opleiding. "Je moet je nooit laten vertellen dat iets onmogelijk is. Tussen jou en je dromen staat de angst om te falen. Laat dat los." Hij heeft nog twee jaar de tijd om zich te bewijzen. In 2017 zijn er weer verkiezingen. Door zijn leeftijd en vlotte presentatie kan hij nieuwe jonge kiezers aanspreken, die eerder voor D66 of de SP kozen. Of hij net als Van Ojik terugkeert naar de oude waarden van de partij, is onduidelijk. "Ik positioneer mij niet aan de hand van mijn voorgangers. Ik kies eigen woorden en ga een eigen lijn uitstippelen." Tot nu toe viel vooral zijn strijd tegen inkomensongelijkheid op. Hij gaf ABN Amro-commissaris Van Slingelandt een flinke veeg uit de pan en maakte zich sterk tegen belastingontwijkende multinationals. 'Wij gaan de aanval openen op de status-quo', kondigde hij dinsdag aan, 'de voortgaande economisering van ons leven, die alles reduceert tot een financiële en economische kwestie. Het tij in de samenleving keert.'

Bron(nen):   Trouw      

62 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KarlRuprechtKroenen

  a: Nee.
  b: Weet niet.

 2. RhodBerth

  Snotneus

  • Uitgeprocedeerde PVV'er

   Maar die snotneus heeft tenminste wel een goede baan, wanneer kom jij eens met je luie reet van de bank af!!!!!!!!!!!

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Ik heb geen baan, ik ben zelfstandig ondernemer, en ik boer momenteel erg prima.

    (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • Uitgeprocedeerde PVV'er

     O daar kan nog wel wat belasting bij!!!! Onze economie moet gespekt worden!!!!!

     (in antwoord op RhodBerth)
   • Dead Silence

    Politiek is de afvoerput van werkend Nederland. Ongeveer 90 mille in de beurs plus lekker declareren op kosten van de belastingbetaler. Goede baan is wat anders.

    (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • Uitgeprocedeerde PVV'er

     De politiek werkt hard om onze samenleving leefbaar te houden, je zou er toch niet aan moeten denk dat de pvv achterban het hier voor het zeggen zou krijgen?

     Dan wordt het hier in Nederland een chaos en zuipen de pvv achterban zich helemaal klem op de kosten van de belastingbetaler. Zelf betalen ze al geen belasting omdat ze niet werken!!!!!!!!

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Burgermans

      Leuk dat je over de PVV begint, Ernie, want wat je ook over de Heer Wilders denkt, over de EU en de islam heeft de kampioen van het vrije woord steeds weer gelijk gekregen.

      (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
   • Sjaak

    De term “half Marokkaan” doet het natuurlijk ook wel goed in het überpolitiekcorrecte Haagsche kinderdagverblijf.

    (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • quikfit

     Daar wel….in de echte maatschappij/samenleving is het over het algemeen onaangepast,crimineel,narcistisch en loopt het te sissen dat ze respect moeten….

     (in antwoord op Sjaak)
    • witje

     en indisch bloed net als wilders

     (in antwoord op Sjaak)
     • Sjaak

      Indonesisch. Overigens een bevolkingsgroep die het in Nederland uitstekend heeft gedaan en nog steeds doet. Dat kan men in het algemeen van de meeste Marokkanen niet zeggen.

      (in antwoord op witje)
 3. Burgermans

  Je kunt aan Griekenland zien waar het extreem-links gedachtegoed toe leidt: armoede en corruptie.

  • Uitgeprocedeerde PVV'er

   Ligt er aan welke Nederlanders, de pvv achterban heeft in iedere geval helemaal geen fatsoen en lopen alleen maar te brullen dat het bier weer te duur is geworden van de week!!!!!!!!!!!

   (in antwoord op Burgermans)
   • RhodBerth

    Uw fatsoen is gelukkig een stuk beter, gezien uw reactie hieronder.

    (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • Uitgeprocedeerde PVV'er

     Klopt ik heb veel fatsoen, kun jij nog wel wat van leren snotneus.

     (in antwoord op RhodBerth)
   • Burgermans

    Je kunt zeggen over de Heer Wilders wat je wil maar wat Griekenland en de islam betreft heeft de Limburgse volksvertegenwoordiger wel voortdurend gelijk gekregen, ernie.

    (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • Uitgeprocedeerde PVV'er

     Ernie? Waar ben je nu toch weer mee bezig. Onze volksvertegenwoordiger mag dan misschien wel gelijk hebben volgens jou maar zijn achterban hebben niet in de gaten dat ze verneukt worden waar ze bijstaan!!!!! Zo dom zijn ze!!!!!!

     (in antwoord op Burgermans)
    • Jaap Aap

     Je eerste zin bewijst reeds je ongelijk. Je kunt van Wilders zegen wat je wilt maar een ‘heer’ is hij absoluut niet. Het is een onbehouwen en onbeschaafde boer die danig bijdraagt aan de verruwing van onze samenleving.

     En wat betreft zijn gelijk. Dat hangt duidelijk van je standpunt af. In mijn ogen heeft hij nauwelijks ooit gelijk. Maar als je gelooft in het principe dat de hardste schreeuwer het meeste gelijk heeft, dan heb je het natuurlijk wel bij het juiste einde.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Hij mag dan wel een onbeschofte provocateur zijn, zijn analyse van de islam en de EU blijkt telkenmale juist te zijn. Zelfs HP/De Tijd moet dat nu toegeven.

      http://www.hpdetijd.nl/2012-05-16/hoe-griekenland-wilders-gaat-redden/

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Over halve waarheden gesproken… Het artikel waarnaar je verwijst heeft helemaal NIETS met de islam te maken maar gaat uitsluitend over Griekenland. Het is bovendien al bijna 3 jaar oud EN is een column en derhalve niet de mening van HP/De Tijd maar slechts de mening van de anonieme auteur.

      Kom maar op met je volgende drog-argument!!!

      (in antwoord op Burgermans)
 4. Petercas

  Het luchtballonnenniveau van deze mr,klaver ligt wel erg hoog,maar zijn insteek is wel goed,met het huidige politieke bestel worden we een afgrond ingetrokken.Een frisse wind is welkom.

 5. Ottogaai

  Hopelijk krijgt GroenLinks nooit een echte vinger in de pap want dan moeten we nog meer belasting (voor hun ‘idealen’) betalen dan we nu al doen. Laat dit partijtje van de hemelbestormers dus maar lekker aan de zijlijn blijven. Het enige positieve wat ik hierin zie, is dat ze misschien stemmen gaan afsnoepen van D66, de partij van ‘vlees noch vis’.

  • Sjaak

   Ik erger mij groen en links! Ik kreeg al stuiptrekkingen bij de gedachte dat de Hond onderzocht scheen te hebben dat “wij” een regering met VVD, CDA en D66 wel zouden zien zitten. Bespaar mij dat alstublieft voor eeuwig. Het is dan wel zonder pvda maar de puinhopen van paars zijn nog lang niet vergeten!

   (in antwoord op Ottogaai)
   • Uitgeprocedeerde PVV'er

    Ik erger mij aan mensen die Sjaak en een Friese vlag als profielfoto hebben, typisch pvv uitschot wat loopt te mekkeren over onze mooie samenleving.

    (in antwoord op Sjaak)
    • Sjaak

     Als uitgeprocedeerde PVV’r zou ik mij dat ook goed kunnen voorstellen, zij voelen zich vast wel thuis bij GroenSlinks.

     (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
     • Uitgeprocedeerde PVV'er

      GroenLinks is een nette democratische partij met zeer bekwamen politici dus ik voel me inderdaad daar thuis. Helaas voor jou Sjaak moet jij het doen met een ongekozen leider die alles bepaald binnen de partij. Ik kan me daarom ook goed voorstellen dat jij je frustratie kwijt moet op het internet omdat anders je mening niet gehoord wordt Sjaak.

      (in antwoord op Sjaak)
     • Sjaak

      Nou beste PVV’r, dan hebben we toch nog iets gemeen.

      (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
    • KarlRuprechtKroenen

     Is er iets verkeerds aan NVU dan?
     Kusters is een goed vriend van mij en Burgermans. 😉

     (in antwoord op Uitgeprocedeerde PVV'er)
 6. Jaap Aap

  Iemand met zijn achtergrond KAN, volgens velen, geen Nederlander zijn. Natuurlijk geldt dat alleen in hun beleving en op basis van hun definitie van wat een Nederlander precies is. Gelukkig is die definitie en hun mening van geen enkele waarde.

 7. Ottogaai

  De overdreven aandacht van de publieke omroepen voor splinterpartijtje GroenLinks afgelopen week was overigens gênant. In Nepal een nieuwe aardbeving maar het nieuws over GroenLinks stond die dag prominent voorop bij journaal en actualiteitenprogramma’s van NPO met vooral veel zendtijd. Alsof er een heel kabinet was gevallen.

  • jandan

   dat schrijf je ook alleen maar op omdat je helemaal niks zinvols weet.

   (in antwoord op Ottogaai)
   • Ottogaai

    Dat zal het zijn. Ook nog iets over het onderwerp te melden?

    (in antwoord op jandan)
    • jandan

     ja, dat schreef ik al eerder, een geweldige kans voor groen links om zich weer in het politieke landschap te plaatsen.
     en heb jij nog iets zinvols te melden over nepal, daar heb ik je opmerkingen gemist…

     (in antwoord op Ottogaai)
     • Ottogaai

      GroenLinks heeft, politiek gezien, nooit echt wat in de melk te brokkelen gehad. Kan ook niet met hun roze wolken filosofie waardoor het nooit meer dan een splinterpartijtje zal zijn. Helaas hebben ze echter wel hun reet in de ambtelijke, bestuurlijke en subsidie wereld alsmede de milieu maffia weten te draaien waar ze ongegeneerd misbruik van maken. Kost de belastingbetalers. al met al, klauwen met geld.
      En verder natuurlijk ontroerend dat je uitziet naar mijn reacties. Alleen heeft Nepal niets met dit onderwerp te maken.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      ik herhaal alleen je eigen woorden, dat nepal belangrijker is dan jesse klaver.
      maar zoals altijd is een beetje neuzelen voor jou belangrijker dan echt iets toevoegen aan een discussie.
      daarom zijn er al meerdere fora stuk gegaan door de geweldige inbreng van je en je mede zeurders.

      (in antwoord op Ottogaai)
     • Ottogaai

      Dit gaat geheel over jezelf. Spiegel. Ga lekker naar het NHD waar niemand je meer tegenspreekt.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      nadat jij en je vrinden eerst het haarlemsdagblad en daarna het nhd stukgemaakt hebben is er niks over, dat klopt.

      (in antwoord op Ottogaai)
     • Ottogaai

      Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Je holt trouwens hard achter de reageerders aan waar je zo’n hekel aan zegt te hebben. Zoals nu.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      jeps, om te voorkomen dat jullie ook dit forum om zeep helpen.

      (in antwoord op Ottogaai)
     • Ottogaai

      Je mag niet jokken.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      waarheid doet natuurlijk zeer bij je.

      (in antwoord op Ottogaai)
     • Sjaak

      De waarheid is dat GroenLinks een partijtje in de marge is en dat haar volgers in exact dezelfde marge bewegen. Dat is net zoveel als een vierkante millimeter. Andere noemen dat het iq van een garnaal, niet gekookt, dat dan weer niet.

      (in antwoord op jandan)
     • jandan

      de werkelijkheid is uiteraard dat niemand naar je voorganger wilders luistert en omdat ongenoegen te compenseren wijzen ze bij wegkijkend rechts naar alles wat iets minder rechts is.
      de tijd van angstzaaien gaat voorbij net als dat de hele maatschappij voorbijtrekt aan dat zelfde wegkijkend rechts.

      (in antwoord op Sjaak)
     • Ottogaai

      De waarheid is dat je hier alles over jezelf zegt en niets over mij.

      (in antwoord op jandan)
     • Sjaak

      Het zou mij niet verbazen als GroenLinks er weer vanaf gaat i.p.v. erbovenop.

      (in antwoord op jandan)
     • witje

      ook het hvmf hebben ze om zeep geholpen.
      en daar kwamen toch mensen met de zelfde gedachte gang

      (in antwoord op jandan)
     • Jaap Aap

      Dan heeft GL veel overeen met jouw Wilders clubje. Beide hebben namelijk weinig invloed. GL heeft eigenlijk meer invloed omdat naar die partij tenminste nog geluisterd wordt door de regering vanwege haar positie in de EK en zo heeft die partij toch nog invloed. Is aanzienlijk meer dan de PVV op kan bogen.

      (in antwoord op Ottogaai)
     • Ottogaai

      Dit onderwerp gaat over GroenLinks. Als je oeverloos over de PVV wil zeiken, ga je maar ergens anders naar toe. Bij mij ben je in ieder geval aan het verkeerde adres.

      (in antwoord op Jaap Aap)
   • Sjaak

    Vooruit dan: Half Marokkaan.

    (in antwoord op jandan)

Reacties niet toegestaan