Tijd voor staatssecretaris Van Rijn om te vertrekken?

Gisteren is een Kamerdebat over de chaos met de pgb-gelden een half uur voor aanvang afgeblazen. Volgens de Telegraaf, omdat de PvdA bang was dat staatssecretaris Van Rijn het debat niet zou overleven. Een groot deel van de oppositiepartijen zou achter de schermen hebben gezegd dat er een klein wonder moest gebeuren, wilden zij niet het vertrouwen opzeggen in Van Rijn. ''Een breed blok in de oppositie dreigde daarmee”, stelt een bron in een regeringspartij. Door de enorme problemen met de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten staat de bewindsman al maanden onder de druk. Onlangs zei hij dat de situatie onder controle was, maar dat blijkt niet zo te zijn. De directeur van een woonzorgcentrum bracht gisteren naar buiten dat ze door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) was gedwongen een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen in ruil voor een snelle uitbetaling van de pgb-gelden. Ook moest de directeur een blije tweet over de goede oplossing de wereld in sturen. Reden dat ze nu toch uit de school klapt, is dat de SVB de afgelopen maand weer het pgb-geld niet heeft uitbetaald.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marianne martens

  Vreemd is wel dat de partijen die deze man willen vallen “boter” op hun hoofd hebben. De VVD eb de PvdA hebben ws gezamenlijk afgesproken dat de ravage in het veld behoort te worden opgelost. Zie nu het resultaat.Een groot gedeelte van de zorg-afhankelijken staat in de kou maar ook degenen die verzorgen. Duizenden voorbeelden te noemen. Eigenlijk allemaal zo lafhartig.

 2. A.Sisterons

  Achter de schermen is er een ontieglijke powerplay gaande. Als kleine kinderen bedreigen ze elkaar en proberen elkaar te overtroeven. Dat de burger daar heeel veeel last van heeft, deert de hoge meneren geen ene moer.

  • quikfit

   Mooi hé die ”marktwerking” waar ze in Brussel en Den Haag een stijve van krijgen…

   (in antwoord op A.Sisterons)
   • Sjaak

    Timmer zei het zo: “Marktwerking (privatisering) is de moeder van alle kwaad.

    (in antwoord op quikfit)
 3. bladvoormijnmond

  Als we in een paar jaar tijd 40 milard meer uitgeven aan de gezondheidszorg dan kan je problemen verwachten.

 4. quikfit

  Wat een ”rakkers” daar in Den Haag….

  Uhm,ik bedoel een stelletje onbetrouwbare,liegende oplichters en roversbende…

  • Jaap Aap

   Klagen als er bezuinigd wordt en klagen als premie of belastingen omhoog gaan. Jij wil iets voor niets maar iemand zal voor de kosten op moeten draaien.

   EN om de marktwerking weg te zetten als alleen maar kwaad mist natuurlijk ook enige nuance. Als je ergens niet meer geld in wilt of kunt pompen dan kun je alleen meer doen door efficiënter te werken. Alternatief is bepaalde diensten afstoten.

   Het is zo makkelijk om altijd alleen maar kritiek te leveren maar de realiteit is dat je een afweging moet maken van soms tegengestelde belangen. En je klacht dat er nooit iets verandert is dus omdat men, over het geheel genomen niet erg ontevreden is over het gevoerde beleid, ondank een vocale minderheid die jou een andere indruk geeft.

   (in antwoord op quikfit)
 5. Sjaak

  Ik zeg gaan…

 6. DoubleUC

  Natuurlijk is het de hoogste tijd voor staatssecretaris van Rijn om te vertrekken, maar arrogantie verblindt: volgens mij heeft hij zelf het idee dat hij fan-tás-tisch is.

  Een beetje psycholoog brengt hem snel terug in de realiteit en doet die misplaatste zelfoverschatting wel teniet…

  Of…… zou van Rijn een soort stroman c.q. zondebok zijn en komt het onze lokale en Europese regering het eigenlijk wel goed uit wat deze man allemaal doet…. (of moet doen)

  Wie zal het zeggen?

 7. Petercas

  In een landelijk dagblad staat Rutte hand in hand met van Rijn,en noemt hem zijn beste man,Ik moet toegeven het getuigt van lef om in het openbaar heel nederland in het gezicht te schijten.

 8. Marianne martens

  Van Rijn gaat helemaal niet aftreden ook niet na het verder lichte onderzoek van de Hondt. Als Van Rijn deze handvast-houdende regering verlaat stort de hele zaak in.
  Het resultaat zal een desastreuse nieuwe regering zijn voor ons burgers.

Reacties niet toegestaan