Volgens Elsevier is Emile Roemer een te simpele ziel om premier te worden

Oud-partijleden en vrienden betwijfelen of SP-lijsttrekker Emile Roemer wel voldoende dossierkennis en diepgang heeft om premier van Nederland te worden als de SP de grootste partij wordt, schrijft Elsevier, dat op stap is gegaan om te vragen of Roemer wel slim genoeg is. Vriendenn van Emile Roemer zien geen premier in hem, schrijft het blad. 'Jan Marijnissen is een onaangenaam mens, maar hij weet alles. Bij Emile Roemer heb ik weleens het idee dat dit andersom is,' zegt SP-kopstuk Sjaak van der Velden deze week in Elsevier.Van der Velden was tot begin dit jaar werkzaam op het Wetenschappelijk Bureau van de SP en onder meer hoofdredacteur van de uitgave van dat bureau, Spanning. De vele gesprekken met (oud-)partijgenoten, vrienden, dorpsgenoten en ook oud-collega’s uit Roemers tijd als wethouder in Boxmeer leveren volgens Elsevier een vrij eensluidend beeld op: Roemer is een aardige, benaderbare man, met wie ook politieke tegenpolen goed politieke afspraken kunnen maken. Maar zijn achilleshiel is zijn dossierkennis. Die is ‘nog niet zo optimaal’, zegt Van der Velden in Elsevier.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AvdBoom

  De dossierkennis van Mark Rutte viel ook behoorlijk tegen, blijkend uit de 50 miljard die hij miscalculeerde. Zowel Mark als Emiel lijken mij gemotiveerde en redelijke mensen en misschien moeten ze maar eens een kabinet uit proberen. Er zijn provincies en gemeenten waar VVD en SP prima kunnen samenwerken.

 2. henkwiersma

  Nee!! Dan Mark Rutte!! Weet niet het verschil tussen 50 miljoen en 50 miljard. Verkondigt breed grijnzend dat het allemaal goed gaat komen met Nederland in de EU terwijl zelfs de grootste stomkop ziet dat we met ons allen naar de financieele verdoemenis gaan door het beleid waarvoor hij verantwoordelijk is. Ik stem niet op Roemer maar als ik moest kiezen tussen Rutte en Roemer dan wist ik het wel….

 3. meneerjansen

  Ach de nederlandse politiek is er een van pappen, doorschuiven en nathouden… zolang je veel lacht en overal behendig omheen lult kom je een heel eind!

  Beloof het volk 150km per uur en je krijgt je standbeeld op het dorpsplein…,

 4. catchit64

  Ach, politiek is zo betrekkelijk. Of je nu de HAVO in 8 jaar hebt gedaan of hoogbegaafd bent, het blijft tobben.
  Ik zou niet willen ruilen en zeker niet als SPer want dan krijg je naast een hoop stront over je heen ook nog een karig salaris.

 5. Freek Op 't Einde

  ook de lieden met veel dossierkennis bakken er helemaal niets van behalve van het vullen van hun eigen zakken en die van hun vrinden.

 6. Alter Ego

  Mark Rutte is een briljant iemand. Totnutoe niks gepresteerd in zijn leven en totaal geen levenservaring.
  Hij weet mensen wel te misbruiken en naar z’n hand te zetten.
  Over de rug van Wilders een kabinet vormen om die op een knullige manier weer te verspelen.
  En dan die KontKusKoalitie.
  Man-man wat een bananendemokratie is Nederland geworden.

 7. Alter Ego

  Oh, en als vakbondsleider kan je ook ver komen en omhoog vallen als een raket.
  Als vakbondsleider hoef je ook geen kennis te hebben.
  Met een beetje mazzel word je en vervolgens zoek je aantrekkelijk baantje uit.
  Of je gaat niet op een bank maar bij een bank zitten die vervolgens omrolt, terwijl je lekker zit te slapen. 😉

  Zalm, het rekenwonder rekende ook iedereen rijk maar wij hadden het na kijken.
  En nu is er een bankrun gaande bij zijn bank.
  Overal waar VVD’ers aan het geld zitten vallen er banken om.

 8. Rinus57

  Kranten hebben journalisten nodig die voor nieuws zorgen , een krant heeft een redactie nodig die weer op hun beurt het vergaarde nieuws gaat plaatsen , vaak komt er herhalingen voor van oud nieuws en als redactie doen zij alsof we een bolleboos zijn door op een knop opslag te drukken en viola , ons geheugen word opgefrist .

  Politici zijn net redacteurs , plaatsen hun kennis i.p.v. een krant in de kamer en nu is het maar net hoeveel kennis en materiaal de aanhang de journalisten van een politieke club kunnen aanleveren .

  Vandaar een verscheidenheid aan kranten en het verschil in oplage . Aan de hand van de bekendheid of materiaal welke er aangeleverd word en op welke manier nieuws gebracht is kan de politici hierop anticiperen.

  Dit kranten c.q. journalistieke plaatje kan zo één op één over wat betreft de politiek .

  Qua bedrijfsvoering zit er weinig verschil in , en ligt het aan de keuze van het electoraat waar men vertrouwen in heeft en hoe de (het nieuws) politiek gebracht word .

  Ik vind dit nieuws door Elzevier dan weer te simpel gebracht , of moet ik zeggen de politieke keuze van Elzevier is niet die van hun , dus dan maar goedkoop bashen op Emile Roemer van de SP.

  Schijnbaar heeft Elzevier last van de komkommer tijd.

 9. J. Lievergeenachtern

  Ik kende Sjaak van der Velden als een bevlogen mens, maar zijn ‘intellect’ brengt hem niet erg ver. Eerst kan hij geen inschatting maken hoe een politieke partij werkt. Daarnaast kan hij nog niet inzien dat als je 4,5 loopt te mokken over je werkgever dat je waarschijnlijk eerder had moeten opstappen. En daarnaast is hij nog rancuneus ook. Sjaak van der Velden heeft voor mij echt afgedaan als intellectueel. Hij is puur uit op beschadiging van zijn voormalige werkgever (en partij) de SP.

 10. J. Lievergeenachtern

  Maar ik vind Roemer geen lichtgewicht. Ik denk dat hij beter in staat is om wat te bereiken dan Rutte. Wat heeft die bereikt? Dat WW’ers onder het minimumloon werken om werkgevers een paar promille extra winst te geven? Blijkt het staatsmansschap uit het feit dat je 130 kan rijden op de A28? Nergens in het beleid van Rutte kan ik enige visie ontdekken en desondanks heeft hij wel 8 jaar geschiedenis gestudeerd. En wat betreft de opleiding: Ik heb zelf ook Havo gedaan en ben momenteel veel VWO’ertjes voorbij gestreeft in de academische wereld. Sommige mensen van onderop zijn gewoon net zo goed, zo niet beter, dan veel andere academici die eigenlijk niet eens op het VWO hadden moeten zitten!

Reacties niet toegestaan