De winter brengt niet minder, maar juist meer vluchtelingen naar Europa

Politici, die nooit erg ver vooruitkijken, gingen er vanuit dat met het invallen van de winter de stroom vluchtelingen uit Noord-Afrika naar Europa zou afnemen. Het zou voor de tocht te koud worden, was de redenering. Maar volgens Welt am Sonntag, de Duitse kwaliteitskrant, wijst veel er op dat de stroom zeker niet zal opdrogen, en dat er eerder meer vluchtelingen zullen proberen Europa, en dan allereerst Duitsland, te bereiken. De oorzaak is logisch: de toestand in Syrië wordt steeds slechter om in te leven. Er zijn nog meer gevechten en dus nog meer ontheemden. Volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR, wordt de situatie in de vluchtelingenkampen in de regio steeds slechter. Het ontbreekt de UNHCR aan voldoende geld om de zo geroemde opvang in de regio van aanvaardbare kwaliteit te maken. De conclusie, schrijft Die Welt, is logisch: in Syrië en in de kampen in de regio valt niet te overleven. Dan rest de gevaarlijke tocht naar Europa.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Mooi he, de democratie die de VS brachten in het Midden-Oosten om op die manier Europa te destabiliseren middels instroom van zandbakbewoners en ook nog wat bedrijven aan te pakken. Straks op Europees grondgebied oorlogje voeren met Vladimir, naast de burgeroolog in Europa. En Brussel zag dat het goed was.

 2. Burgermans

  Merkel was een beetje dom. Als je zonder na te denken roept dat alle vluchtelingen welkom zijn is het niet vreemd dat er miljoenen avonturiers uit allerlei kutlanden naar het Avondland afreizen om hun geluk te beproeven.

 3. disqus_RinSh7fPr4

  De oorzaak is logisch, er zijn geen grenzen in de EU.

 4. Ko Herent

  Straks komen ze met de Friese doorlopers aan…

Reacties niet toegestaan