Front Nationale met 31 % veruit de grootste partij van Frankrijk

Een op de drie Fransen gaven vandaag hun steun aan Marine Le Pen en haar anti-vreemdelingenpartij Front National. De eveneens rechtse partij van Sarkozy komt volgens de eerste peilingen uit op 27 procent en de socialisten van Hollande op 22 procent. Dat is enerzijds een enorme vooruitgang en dus overwinning voor het Front Nationale, maar toch minder dan waar mee werd gerekend na de aanslagen in Parij. Vandaag is de eerste ronde, van regionale verkiezingen in de 13 regio's van Frankrijk.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Triest dat Europa zo xenofoob wordt. Het is een signaal dat de EU nu echt wat moet doen aan de vluchtelingen problematiek en de achtergestelde groepen in Europa. Iedereen mag en moet meedoen.

  • Bart

   Inderdaad. Europa is van zichzelf helemaal niet zo xenofoob als vaak in de media wordt voorgesteld. Ik denk dat er in de wereldgeschiedenis zelden een tolerantere samenleving is geweest dan de huidige West-Europese. Maar zij wordt door krachten van buitenaf op zichzelf teruggeworpen.

   (in antwoord op Dutchy)
  • Blargh

   niet xeno maar kankerfoob, de kanker die islam is , islam is een idee, een geestesziekte

   (in antwoord op Dutchy)
 2. johandevri

  Wat Europa doen moet is de buitengrenzen dicht houden en de wateren ook gaan controleren.Tevens mensen die geen kans op asiel maken sneller terugsturen. Verder moet men enkele Arabische landen VERPLICHTEN hun geloofsgenoten op te vangen,-) Ik denk hierbij mn aan Saoedi-Arabie,Qatar en de VAE. Tevens moet Merkel haar mond houden en ophouden om kanslozen uit te nodigen om naar hier te komen. Echte vluchtelingen blijven natuurlijk welkom,maar dus niet mensen die via veilige derde landen komen;-)

 3. disqus_RinSh7fPr4

  Vreemd dat de pro-terroristenpartij van Hollande, de socialisten, toch nog stemmen krijgen.
  Oh nu frame ik zomaar een partij als pro-terroristisch en zet ik alle mensen die stemmen op deze partij als pro-terroristen weg, dat is ook niet aardig.

  • Burgermans

   Zo’n tien procent van de Franse bevolking gelooft in Jihaad, waarschijnlijk stemmen die allemaal Hollande.

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
 4. Jan Leul

  Eerder vandaag op deze site “Vandaag gaat Le Pen dankzij ISIS de Franse verkiezingen winnen” daarom,

  ISIS bedankt,ISIS bedankt,ISIS,ISIS,ISIS bedankt !!!!
  bis
  bis
  bis

  #Wenen2.0

 5. Ko Herent

  Slagbomen omlaag!

 6. Sjoukelina Krijgsman

  Het is zo eenvoudig te doorzien – we zijn slechts marionetten in een geopolitieke oorlogsvoering. Conspiracy theories? Vergeet het maar, het is echt. Hoe toevallig is het dat Arabische landen hun grenzen dicht houden voor “geloofsgenoten”? Hoe toevallig is het dat vluchtelingen (al dan niet economisch) als een machine via “social media” gestuurd wordt? Hoe toevallig is het dat men een aanslag pleegt vlak voor de verkiezingen in Frankrijk? Of dat Duitsland eerst zijn “gutmensch” gezicht laat zien door een “open door policy” te hanteren en dan genadeloos genaait wordt door de US door VW een kopje kleiner te maken? Of dat wij hier in de EU vergiftigd worden door de troep van Monsanto die een monopoly positie heeft op de zadenhandel? Juist ja, de groenten, granen enz die lekker gemanipuleerd worden.

  Hoe Putin de Krim veroverde was nog primitief vergeleken met wat er nu gaande is. Ben nooit een fan van hem geweest, maar van de andere kant begin ik nu te geloven dat hij wel eens de minste van de “bad boys” is, en dat is een verontrustende conclusie.

  Het is jammer voor Geert dat de verkiezingen nog zo ver weg zijn in Nederland. Maar misschien gebeurt er nog wel “iets” dat het kabinet doet vallen. Maar goed, zo belangrijk is ons landje niet.

  Mijn voorspelling: 2017 luidt het het einde in van de welvaart in onze samenleving…. Tegen die tijd zijn alle landen zo verdeeld geraakt dat Europa geen bestaansrecht meer heeft. Einde Europa.

  Wie heeft hier belang bij? Juist. Verdeel en heers.

 7. Burgermans

  En terecht natuurlijk. De aanslagen in Parijs bewijzen het gelijk van het Front National en het ongelijk van de oude politiek.

  • Calhoun84

   Dat bewijst helemaal niets, als je stelt dat er met de politiek van het FN geen aanslagen zouden zijn (of gebeurd zouden zijn) dan denk ik niet dat die stelling stand houdt. Integendeel, ik denk zelfs dat politieke winst van partijen als het FN alleen maar datgene is wat IS voor ogen heeft. De Europese eenheid en het met open armen ontvangen van vluchtelingen passen immers niet in de strategie van IS.

   Maar goed, de huidige “laten we bommen gooien zonder een gedegen strategie politiek” is ook alleen maar datgene was IS wil zien. Wat dat betreft is de huidige wereldpolitiek ook alleen maar bezig om IS in het zadel te helpen.

   Persoonlijk denk ik dat succes van partijen als het FN op de lange termijn alleen maar schadelijk is.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    De Parijse aanslagen en de vluchtelingencrisis zijn gebeurd onder de regering van Hollande. De economie staat er ook rampzalig voor. Het lijkt mij dan ook meer dan terecht dat de kiezer de PS daarvoor verantwoordelijk houdt.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Dan nog zie ik geen causaal verband tussen de regering van Hollande en de aanslagen in Parijs. Ik ben geen fan van PS hoor, maar om te stellen dat de aanslagen het bewijs vormen van het gelijk van het FN gaat er bij mij niet in. Het verband tussen Hollande en de vluchtelingencrisis ontgaat mij een beetje, al had het FN de afgelopen jaren een absolute meerderheid dan nog was deze er geweest.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Boven Jan

      In de denkwereld van de Burgermansen onder ons is elk verband mogelijk zonder enig bewijs, zolang het maar past bij de vooringenomen stelling. Dit zie je vooral bij rechts conservatieven; heeft iets te maken met ‘confirmation’ en ‘bias’, en hoe redeneren niet en oordelen wel hun specialiteit is.

      Natuurlijk zijn de aanslagen geen bewijs van niemands gelijk. Niemand heeft ook ooit gezegd dat aanslagen niet zullen plaatsvinden, iedereen hield daar rekening mee. Alleen niet alle politieke partijen willen meteen een grote aantasting van onze vrijheden doorvoeren om aanslagen te voorkomen, want feitelijk geef je je dan al gewonnen.

      (in antwoord op Calhoun84)

Reacties niet toegestaan