Oorlogsdreiging groeit. Gewapend conflict tussen Israël en Iran nabij?

Er stomen steeds meer Britse en Amerikaanse oorlogsschepen op naar de Perzische golf. Dat is een teken dat een gewapend conflict tussen Iran en Israel steeds waarschijnlijker wordt geacht. Israel vindt het onaanvaardbaar dat Iran aan een atoombom werkt. Vooral omdat Iraanse leiders openlijk hebben gesproken over de vernietiging van Israel. Politici in Israel spreken steeds openlijker over een aanval op de Iraanse atoominstallaties. Volgens The Telegraph hebben niet alleen de Britten en Amerikanen marineschepen naar het gebied gestuurd. In totaal zouden 25 landen versterkingen hebben samengetrokken in de Golf-regio. Officieel zijn de schepen er voor een grootscheepse marine-oefening. De verwachting is dat bij een Israelische aanval Iran de voor de olietoevoer essentiele Straat van Hormoez probeert af te sluiten. Dat zou rampzalige gevolgen hebben voor westerse economieen. Ook Iran houdt Marine-oefeningen in hetzelfde gebied:

Bron(nen):   TheTelegraph  Newser    

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. gerrit52

  10 9 8 7 6 5 4 3 2 1…..go!

  • hasan

   mooi lekker oorlog wij gaan weer lachen

   maar ik ben bang dat israel met een bom dan geen israel meer

   en ik ben ook bang dat bomen van iran kunnen ons hier ook trieven wij weten iran is geen irak

   kijk naar oorlog tussen iran en irak van jr 80 tot 88

   america europa en paar ander landen hebben daar ook gehulpen tegen iran maar iran is iran hij kan ook tegen america en heel europa oorlog magen iraners niet bang om dood te gaan

   (in antwoord op gerrit52)
 2. derk1w

  Marine s die samen optrekken om de zieke ideologie islam te bestrijden,hopelijk wordt iran met de grond gelijk gemaakt !

 3. Gerardus Molema

  WO III?

 4. Rinus57

  Wij mogen allen een tandje lager zingen , oorlogs-retoriek heeft nooit voor oplossingen gezorgd , en de vermeende Scud raketten van Saddam Hoessein waren ook nooit gevonden .
  En als er werkelijk een dreiging uit gaat voor Israël zijn zij mans genoeg om dit om te zetten in een missie die zijn weerga niet kent daar zij over de modernste wapens beschikt om snel en efficiënt toe te slaan .
  Alle andere aanwezige oorlogs- bodems zijn alleen maar aanwezig om hun olie voorraden te beschermen.
  Vandaar het groteske machtsspel om Iran te intimideren met de stille hoop om snel geld te verdienen aan de voorop gezette oorlogs retoriek waar de wapenhandel weer hoogtij kan vieren .
  Een geplande oorlog daar gaat het wel op lijken , zou wel eens de doodsteek voor Europa kunnen worden , net dat druppeltje wat nodig is om de euro uit te bannen en de Eurofielen te verbannen tot de cel wegens corruptheid en volksverlakkerij.

  • RhodBerth

   Wat mij betreft is er geen goed antwoord op de Iraanse dreiging. Oorlog is levensgevaarlijk, maar afwachten ook, want de kans dat de Iraanse godsdienstwaanzinnigen daadwerkelijk een atoombom willen inzetten is zeker reëel.

   De vraag is: is oorlog onvermijdelijk, en kunnen we deze beter beginnen voor Iran de bom heeft, dan dat we hem door Iran laten beginnen als de ze bom eenmaal hebben.

   (in antwoord op Rinus57)
 5. grasspriet

  Wie zijn wij om te beslissen of een ander land al dan niet dat soort wapens mag hebben, áls ze die al hebben.
  Er zijn veel meer landen die ik een stuk onbetrouwbaarder vind in alles wat ze doen en zeggen die dit soort wapens ook hebben en ze notabene hebben uitgeprobeerd op onschuldige mensen.

  De enige reden dat er een oorlog dreigt is omdat er zo lekker aan verdient wordt. Net als met alles – het gaat weer om dat vieze stinkgeld.

 6. Floating Soul

  Het is de oorlog van god tegen allah.
  Het is triest maar beide geloven claimen een bijbel te hebben die hetzelfde zeggen.
  We hebben het hier hoogst waarschijnlijk over dezelfde persoon.
  Iedereen ziet anders en elke bijbel vertelt het weer anders.

  Nou, we gaan het zien welke god er gaat winnen.
  Waar rook is is vuur. Helaas.
  Leren we het dan nooit ?

  Obama doet net of er niks aan de hand is.
  Extremisten mogen wel een andere godheid beledigen.
  Dan hebben we nog majesteitsschennis.

  Komt vast nooit meer goed na duizenden jaren.
  Weer een beschaving vakkundig naar de klote geholpen.

 7. Jeroen Biegstraaten

  Ik vraag me af wat ik zou doen als ik zulke buren een huis verderop zou hebben wonen,de hele tijd driegen schelden,over de schutting heen rotzooi gooien en maar zuigen en maar roepen dat ze zo meteen een brandbom door mijn raam gaan gooien, aangezien echte reacties uit blijven van mijn kant ,de politie niets wil doen,wanen ze zichzelf ongehinderd en worden arrogant.

  Dan als de maat vol is ga ik er vol in , en pak ik ze zelf aan met wat in mijn bereik ligt.

  Wie si dan de agressor in dit geval uh?

 8. Hotel Terminus

  “Israel vindt het onaanvaardbaar dat Iran aan een atoombom werkt.” Kijk eens aan, Iran maakt een atoombom. De warmongers kruipen weer uit hun holen.

 9. Heldoppantoffels

  Bijzondere reactie, scheer je altijd alles en iedereen over 1 kam?
  Wij dragen allemaal klompen, roken wiet en plegen massaal euthanasie……toch!?

 10. Heldoppantoffels

  Gezien de enorme vondsten van weapons of massdestruction in Irak, verwacht ik ook nu weer dat men ingrijpt op basis van de juiste redenen.

  Ah op zich ben ik het er wel mee eens dat Iran nooit een Atoombom mag maken zolang zij zo vreselijk radicaal zijn. Mensenlevens mogen wat mij betreft nooit minder waard zijn dan een religie.

 11. Erik Van Hattum

  * Bier en chips halen is *

Reacties niet toegestaan