62 Turkse schoolkinderen zitten vast wegens ‘hoogverraad’

Niet alleen militairen, leraren en journalisten zijn het slachtoffer van Erdogan's zuiveringspraktijken, ook kinderen moeten het ontgelden. 62 Turkse scholieren zijn aangehouden op verdenking van hoogverraad en deelname aan een staatsgreep.

Het gaat om 13- tot 17-jarige kadetten van de prestigieuze Kuleli militaire school in Istanbul. De bevelhebbers van de school zouden de tieners om de tuin hebben geleid. Ze kregen volgens hun ouders te horen dat ze hun vakantie moesten onderbreken om een feest voor de nieuwe gezagvoerder van de school bij te wonen.

Toen ze op school aankwamen, kregen ze de opdracht om in camouflagekleding en met ongeladen wapens de straat op te gaan. Hen werd gezegd dat ze aan een militaire oefening meededen. De 62 kinderen zitten nu vast in een jeugdgevangenis.

Ze worden verdacht van deelname aan een couppoging, aldus hun advocaten. "Hoe kunnen deze kinderen nu bevelen in twijfel trekken?" zegt een van de ouders tegen persburea AP. “Een 13- of 14-jarige kan geen verrader zijn.” De ouders krijgen tot nu toe geen enkele informatie over de situatie van hun kinderen. 

Bron(nen):   Express.be