Al kansloos? Campagne van Mitt Romney verschrompelt

Politiek
vrijdag, 21 september 2012 om 6:28
welingelichtekringen header 1
Het slechte nieuws stapelt zich op voor Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney. Steeds vaker wordt zijn poging om Barack Obama te verslaan simpel afgedaan als 'kansloos'. Dat lijkt een beetje vroeg maar zeker is dat nu werkelijk alles fout gaat voor Romney: Grote vraag: Piekt Obama te vroeg?
  • De peilingen. Lang was het landelijk een nek-aan-nek race. Obama ligt nu in stemmen en kiesmannen (de alles beslissende 'electoral votes') flink voor
  • Het geld. Romney lag steeds voor op Obama in de jacht op de miljoenen. Obama heeft nu voor het eerst meer geld in kas dan Romney.
  • De Senaat. Er leek een kans dat de Republikeinen het Obama flink lastig konden maken door de Democraten de meerderheid in de senaat te ontfutselen. Obama zou er een 'lame duck president' door worden. Voorbij die tijd. Republikeinse kandidaten zijn voor veel kiezers nu 'losers'. Romney verkleint hun kansen.
  • Vrienden. Bevriende politieke analisten stonden allemaal achter Romney. Er komt nu steeds meer kritiek uit eigen kring. De commentaren van Romney over Democratische kiezers waren 'stom en arrogant'.
  • Journalisten zijn kuddedieren. De gezamenlijke journalistiek is gretig op de blunders van Romney gesprongen en heeft nu besloten dat hij verliest.