Is er nog hoop voor Mitt Romney?

Is er nog hoop voor Mitt Romney? Alleen een politiek wonder van bovennatuurlijke omvang of een Obama-blunder van Romney-achtige proporties lijkt de Republikeinse kandidaat nog te kunnen redden. Ga maar na:
  • In de afgelopen vijftig jaar was er geen presidentiele kandidaat die in peilingen zo veel 'negatives' kreeg. Dat is knap want in dat rijtje staan ook heel slechte, kansloze kandidaten als Walter Mondale (1984) en Bob Dole (1996).
  • Romney blijft in de landelijke opiniepeilingen fors achterliggen op Barack Obama
  • In de cruciale swingstates doet Obama het beter dan Romney
  • Ook in de tellingen van de alles beslissende kiesmannen heeft Obama een comfortabele voorsprong.
  • Obama bedelt nu meer geld bij elkaar dan Romney. Dat was steeds omgekeerd.
  • Romney hoopt in debatten met Barack Obama (op 3, 16 en 22 oktober) te scoren. Maar die kans is klein gezien Romney's neiging  tot idiote versprekingen. Zo'n blunder in een live-debat (zo leert de geschiedenis) is rampzalig.
Beide kandidaten jagen op de swing voters.  De groeiende groep Latino-stemmers is een gewilde groep kiezers. Obama paait Latino's: Ook Romney jaagt op Spaanstalige kiezers:

Bron(nen):   Newsday  Fox    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Romney is een Mornoon. Dat zijn gekken met een rare kijk op de wereld. Zelfs in een land waar 60% van de bevolking nog gelooft dat een man op de wolk de aarde in 7 dagen geschapen heeft, dat je over water kunt lopen en dat Jezus zelf hun kiessysteem heeft bedacht, ga je vroeg of laat door de mand.

Reacties niet toegestaan