Geheime documenten: ‘Assad liet Turkse straaljager neerschieten op verzoek van Rusland’

Het Saoedische persbureau Al Arabiya bezit documenten van de Syrische geheime dienst. Uit één daarvan blijkt dat de Russen de Syrische president Assad bevel gaven een Turkse F4-Phantom straaljager neer te halen. Dat gebeurde in juni boven de Middellandse Zee. Ook staat in de documenten dat de Syriërs de piloten, als zij nog zouden leven, zonder sporen van geweld moesten doden en op de plaats van de crash in zee moesten dumpen. Als de Turken represaille wilden nemen, dan moest Assad Turkije dreigen de Koerden in het noorden van Syrië in te zetten om Turkije over de grens aan te vallen. De documenten, die Al Arabiya van de Syrische rebellen heeft gekregen, lagen in het presidentiële paleis van Assad. Ze waren gericht aan de hoofden van de Syrische buitenlandse geheime diensten.

Bron(nen):   Al Arabiya      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  It’s a wonderfull world.

 2. Jannie Ooms

  Als dit waar is, is het schandelijk nieuws! Ik vertrouw de nieuwe czaar van Rusland voor geen meter.

 3. Freek Op 't Einde

  Let even op je grammatica. Er is geen touw aan vast te knopen.

 4. hgmerckenbach

  Maar waarom?

 5. Paulraw

  ”De documenten, die Al Arabiya van de Syrische rebellen heeft gekregen, lagen in het presidentiële paleis van Assad. Ze waren gericht aan de hoofden van de Syrische buitenlandse geheime diensten.”

  Klinkt weer als een psyop vanuit Westerse inlichtingendiensten..

 6. Heldoppantoffels

  Op zich zal het niemand hoeven verbazen. De grote machten hebben volledig schijt aan mensenlevens en smijten er rustig een paar meer in een oorlog of andere ellende.
  Hoe vaak er niet naar buiten is gekomen dat er met nucleair of chemisch materiaal tests hebben plaatsgevonden op niets vermoedende burgers… ook in het zogenaamde democratisch westen

Reacties niet toegestaan