Daling van werkloosheid? Amerikaanse conservatieven denken al in complottheorieën

Goed nieuws voor Obama. Maar Amerikaanse conservatieven kunnen het niet geloven: een daling van de werkloosheid van 8,1 naar 7,8%. Er is ook al een complottheorie. De enige verklaring voor de daling is dat president Obama met de cijfers heeft geknoeid. Dat zegt de voormalige baas van General Electrics, Jack Welch. Via Twitter bazuinde hij rond dat de cijfers "ongelooflijk" zijn. "These Chicago guys will do anything... can't debate so change numbers."   Op Twitter gonst het volgens BuzzFeed van de verklaringen. "Dit is het  bewijst wat een crimineel Obama is. Hij heeft gelogen en heeft zijn ministerie van Arbeid gedwongen om een daling van 7,8% te melden terwijl er maar 114.000 banen zijn bijgekomen." De Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney liet volgens The Atlantic in een reactie op de cijfers weten dat "een herstel er toch heel anders uit ziet".

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het komt omdat de beroepsbevolking is gekrompen. Veel amerikanen hebben het zoeken naar werk opgegeven en hebben zich afgemeld als werkzoekende. Dit moet toch als slecht nieuws gezien worden, vrees ik.

 2. Apex

  Wie regelmatig Business Insider of Zero Hedge leest kan inderdaad beamen dat deze cijfers geen enkele waarheid of realiteit weergeven.
  Obama of zijn cronies hebben zeker een vinger in de pap bij deze cijfers en in het beleid van Bernanke.
  De Chicago muscles zijn een bekend fenomeen in Washigton

 3. Bert Hilhorst

  Goldman Griek is naar Amerika geëmigreerd en voila de goocheldoos is ook mee genomen.

Reacties niet toegestaan