Mitt Romney dendert Barack Obama voorbij

In afzonderlijke opiniepeilingen  lag Mitt Romney weleens voor maar in de gecombineerde peiling van RealClearPolitics (RCP) is hij Barack nooit gepasseerd. Nu wel. De opmars van Mitt Romney gaat 'full speed' door. Sinds dinsdagmiddag ligt Romney 0.7 procent voor op Barack Obama. (Zie ook: Waarom Obama zo hard onderuit gaat) Dat is natuurlijk binnen de foutmarge van de peilingen maar is toch veelzeggend gezien de langere trend. Een week geleden (voor het fameuze Denver-debat) lag Obama nog  3.3 procent voor op Romney. Ondanks de voorsprong van Romney gaat Obama nog aan de leiding  met het aantal kiesmannen. Dat verandert snel als de voorsprong van Romney groter zou worden. Obama beraamt een tegenaanval en hoopt op een positief effect van de dalende werkloosheid. In de RCP-statistiek zitten onder meer verwerkt CNN, Gallup, Rasmussen, NBC, Pew en Politico. De verkiezingen zijn op 6 november. Aanstaande donderdag debatteren Joe Biden en Paul Ryan (beiden kandidaat vice-president). Romney en Obama hebben weer debatten op 16 en 22 oktober.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  0,7% voorsprong heet bij WEL.nl dendert voorbij .
  LOL

 2. Paulraw

  0,7% voorsprong heet bij deze site ”dendert voorbij”….

  • RhodBerth

   Het gaat om de snelheid waarbij Romney van een vrij aardige achterstand in korte tijd voor is komen te liggen. En dat is inderdaad een ‘denderende’ snelheid.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Ik begrijp wat je bedoelt.
    Maar van -3,3 naar +0,7% dendert echter maar weinig.Een rare opmerking en hij is het alweer kwijt.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • Paulraw

     Obama ”dendert” Romney alweer voorbij met 5 procent volgens Gallup
     ”President Barack Obama moved back to a 5-point lead over Mitt Romney, halting the Republican nominee’s post-debate momentum. Obama now leads Romney 50 percent to 45 percent in Gallup’s daily tracking poll. ”

     (in antwoord op Paulraw)
 3. malky

  Wat wel grappig is aan Romney, de meeste punten waarop hij genomineerd is als republikeinse kandidaat heeft ie laten varen tijdens het vorige televisiedebat.
  Maarja, wat wil je doen als republikeinse stemmer die ineens niet meer zijn standpunten vertegenwoordigd ziet, democratisch stemmen?
  Deze man wil president worden, hoe maakt niet uit.

 4. KritischeMassa

  Als ze daar net zo peilen als in Nederland denk ik dat Pino president wordt

Reacties niet toegestaan