CNN-presentator stopt gesprek met topadviseur Trump: “Je hebt genoeg van mijn tijd verspild”

CNN-presentator Jake Tapper had helemaal genoeg van de praatjes van de topadviseur van Trump, Stephen Miller. Na de zoveelste loftuiting over Trump en kritiek op CNN brak hij het gesprek abrupt af.

Tapper vroeg de adviseur onder meer naar de bevindingen in het spraakmakende boek over de Amerikaanse president, getiteld ‘Fire and Fury’. “De manier waarop de president in dat boek voorgesteld wordt, staat haaks op de realiteit,” aldus Miller. “Zijn medewerkers -waaronder dus ook ik- denken er helemaal anders over. Ik was tijdens de campagne twee jaar lang met de president op reis en ik zag een man die een politiek genie is.”

Tapper merkt op dat de enige persoon die zichzelf de voorbije week een genie noemde de president zelf was. “Dat is dan ook een vaststaand feit. Hij is dankzij zijn eigen verwezenlijkingen miljardair geworden en hij heeft voor een revolutie gezorgd in reality-tv”, luidde de repliek van Miller.

Hij vervolgt: “Alle beschuldigingen en insinuaties zijn pure fictie. Jouw zender blijft deze sappige zaak de klok rond aankaarten. Ik weet dat jullie daar heel veel plezier aan beleven, maar de realiteit is dat elke pagina in dat boek vals is. Bij sommige passages was ik zelf bij, dus ik weet perfect waarover ik spreek.”

Miller geeft vervolgens CNN ervan langs. “Jullie hebben hier bij CNN een giftige omgeving gecreëerd, dat is een ramp voor jullie geloofwaardigheid. Het toppunt is het verhaal rond Donald Trump Junior en Wikileaks, dat was een grote schande,” aldus Miller.

Dan heeft Tapper er echt genoeg van. “Je beantwoordt de vragen niet. Er is één kijker die je tevreden wil stellen (Trump, red.). Je hebt nu wel genoeg tijd van mijn kijkers verkwanseld.” Daarna schakelde hij zonder pardon over naar het volgende onderwerp.

Bron(nen):   De Morgen