Na PvdA duikelt nu ook VVD in peiling: Coalitie verliest 10 zetels

VVD (41 zetels) en PvdA (38)  hadden bij de verkiezingen samen 79 zetels. Daarvan zijn er nu in de peiling van Maurice de Hond maar liefst 10 kwijt. Krijgen de twee begoogde regeringspartijen nu al al last van de pijnlijke keuzes van het komende regeerakkoord? De PvdA (nu in peiling 31 zetels) had er al eerder last van. Kiezers stroomden terug naar de SP. Nu begint het bij de VVD (38 zetels in peiling) ook te knellen. De partij van premier Rutte staat op een verlies van 3 zetels. Maurice de Hond zegt dat in dit verlies nog nauwelijks het effect zit van de vrijdag uitgelekte plannen van het nieuwe kabinet (bijvoorbeeld aanpak aftrek hypotheek-rente). Volgende week zal blijken hoe de kiezers daar op reageren. Uit een eerste peiling blijkt al wel dat veel kiezers het een 'goed besluit' vinden. Of ze onderschrijven de stelling: 'Iedereen wist dat dit onvermijdelijk was'.  Maar een flink deel van de ondervraagden vindt ook dat Rutte in de  verkiezingscampagne niet had moeten toezeggen dat bestaande gevallen buiten schot blijven.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Samsom probeert een ”Sap” te doen mbt zijn toekomst,door lager betaalden uit te knijpen.
  Huren boven de 43000 euro krijgen een huurverhoging van 6,5%+2,5%(inflatie)=9% voor hun kiezen .
  Deze verfoeide rijken(lees :2 ongeschoolde werknemers uit de tuinbouw die gaan samenwonen,2 volwassen ongeschoolde AH medewerkers die gaan samenwonen ,hebben meer dan 43000 euro) gaan dit niet leuk vinden..

 2. Indenvreemde

  Zinloze peilingen.Allemaal mostert na de maaltijd zoals gewoonlijk.

 3. marianne martens

  jammer weer zo’n opinie peiling door 1 persoon en niet samen met
  andere bureau’s, waar wordt samengewerkt in een team ( altijd beter vanwege correctie ).
  En inderdaad zo’n peiling zegt niets, elke ” rationeel” mens, weet dat er
  een terugval in de kiezersgunst komt, overigens waar de media en opiniepeilers, heel slim, heel vies, aan mee doen en mee hebben gedaan
  door bepaalde kiezersgroepen een richting “in” te duwen.De onderbuik van behoorlijk wat Nederlands is nog ” een open wond”.
  In afwachting van een chirurg, die de naadjes, naadloos tegen elkaar naai,t zodat er minder gemord zal worden door de verongelijkten en verwenden.

 4. Hans

  Help Nederland bevrijden van deze charlatans.
  Doe het voor uw kinderen.
  Niet voor mij, want ik ben inmiddels overleden!

Reacties niet toegestaan