Trump noemt Mexicaanse immigranten ‘beesten’. Nu is Mexico boos

Donald Trump ging hard tekeer tegen Mexicaanse immigranten die illegaal de grens oversteken. “Dit zijn geen mensen, het zijn dieren,” zei de Amerikaanse president tijdens een vergadering met lokale bestuurders in Californië. De Mexicaanse regering was duidelijk ‘not amused’.

“We hebben mensen die het land binnenkomen, of dat althans proberen, we houden er veel tegen,” aldus Trump. “Je kunt niet geloven hoe slecht deze mensen zijn. Het zijn niet eens mensen, het zijn dieren. En we gaan ze uit ons land verwijderen op een niveau en in aantallen die nog nooit eerder zijn voorgekomen.”

De Mexicaanse overheid is kwaad over de opmerkingen van Trump. “President Trump verwees naar sommige immigranten als beesten, niet als mensen. Misschien had hij criminele bendes in gedachten, ik weet het niet”, zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Videgaray donderdag tegen de lokale zender Televisa. “In de ogen van de Mexicaanse overheid is dit totaal onaanvaardbaar en we gaan vandaag formeel communiceren met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Trump beweert dat hij het enkel over criminele bendes had. “Als je een beetje verder op de tape kijkt, dan zal je dat zien,” aldus de president.

Bron(nen):   AD  The New York Times