Topeconoom Jeffrey Sachs: “Trump is knettergek en een gevaar voor de wereld”

De Amerikaanse top-econoom Jeffrey Sachs haalt op de website van CNN hard uit naar Trump. Hij noemt de Amerikaanse president een ‘knettergekke psychopaat’ en een ‘gevaar voor de VS en de wereld’.

De professor aan Columbia University en adviseur bij de VN heeft vaker kritiek geuit op de Amerikaanse president, maar niet eerder was zijn commentaar zo persoonlijk. De recent aangekondigde importheffingen zijn volgens hem de ‘handelsoorlog van een psychopaat’. “Waarschijnlijk is Trump gewoon geestelijk instabiel en narcistisch,” aldus Sachs.

Tijdens zijn laatste trip door Europa had niemand ‘ook maar enig respect voor Trump’. “Iedereen vroeg alleen maar: hoe kan Amerika zo snel zo hard vallen,” schrijft de professor. “Trumps gebrekkige taalgebruik en warrige gedachten zijn onmogelijk te volgen.”

Eerder schreef Sachs al dat de importheffingen een bewijs zijn van Trumps ‘totale gebrek aan kennis van de economie’. “Hij maakt primitieve fouten omdat hij geen idee heeft hoe de wereldeconomie werkt,” zei de econoom begin dit jaar.

De VS heeft “waarschijnlijk nooit eerder een waanzinnige president gehad, die alleen maar onzin uitkraamde, de mensen om hem heen beledigde en de wereld op zoveel manieren verbaasde. We proberen iets te maken van Trumps nonsens, hopend dat er een soort geheime strategie is. Maar die is er niet,” verklaart Sachs.

De enige oplossing is om de president af te zetten. “Trump is ongeschikt om president te zijn. Hij is een groeiende bedreiging voor de natie en de wereld,” besluit de econoom.

Bron(nen):   The Huffington Post