Afpakken toga bijna fatale doodsteek voor glamourboy Moszkowicz

Hij had het allemaal. Hij was de beroemdste advocaat, had de duurste pakken, een begeerde vrouw, en heel veel roem. En nu is hij bijna alles kwijt. Baan kwijt, vrouw kwijt en -  vermoedelijk - geld kwijt. Over dat laatste: hij heeft veel geld moeten betalen aan de fiscus en is nu zijn bron van inkomen kwijt. Maar met de roem zit het nog wel goed: de ochtendbladen besteden heel veel aandacht aan de val van Bram. De artikelen verraden enig leedvermaak: hoogmoed was er volop en de val ook. Mogelijk is dat aangewakkerd door het feit dat Bram, al jaren niet weg te slaan van de tv en uit de bladen, nu de media de schuld geeft van zijn ellende, die doet denken aan Job uit de Bijbel: alles kwijt. Gespeculeerd wordt ook over Eva, die recent in een glossy nog zei dat ze er van droomde moeder te zijn van de kinderen van Bram. 'Stand by your man'. Ze waren nog niet getrouwd, dus de eed 'in goede en in kwade dagen' hoefde Eva niet te breken.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. secretariaat Meebeslissen

  Inhoudsloos sensatiestuk. De journalistiek en zeker WIK zou zich niet in moeten laten met leedvermaak. Dat heeft niets te maken met ‘welingelicht’ zijn. Hoe e.e.a. afloopt valt nog te bezien. Iemand om genoemde redenen levenslang uit zijn ambt schorsen lijkt toch inderdaad ‘over the top’. De vraag is toch echt ook hoe de slangenkuil achter de schermen werkelijk in elkaar steekt. Duidelijk is dat mr. B. Moszkowicz er niet voor terug deinsde het op te nemen tegen hoge elementen in de politieke en rechterlijke macht. Wat u ook van de man vindt, laf kan hij niet genoemd worden. Misschien wordt de deugd van het gebrek aan lafheid ook nog wel eens ten onrechte hoogmoed genoemd.

 2. Ron Kersten

  Een beetje voorbarig. Hij gaat in beroep en kan tot die uitspraak in hoger beroep gewoon doorwerken en schnabbelt er nog leuk bij op TV.

  Ik vraag me overigens af of hij wel helemaal zonder inkomsten komt te zitten als hij zelf geen advocaat meer is: hij is volgens mij eigenaar van een advocatenkantoor en kan zodoende toch via de adcocaten die op zijn kantoor werken inkomsten genereren?

  En over Eva, een mooie sterke vrouw die vrolijk van kerel wisselt zodra het haar uitkomt, is niet afhankelijk van een succesvolle man en zal dat ook niet worden. Dat kon je zien aankomen toch?

 3. AAFJE

  Taal is en blijft een lastig iets. Als je een vrouw begeert maar nog geen relatie hebt dan is het een begeerde vrouw. Maar B.M. heeft een relatie met E.J. (gehad) dus moet het volgens mij een begeerLIJKE vrouw zijn.
  Verder is het ‘bron van inkomsten’ of schrijf anders: hij is zijn inkomen kwijt.
  Het is al een paar keer geadviseerd: lees eerst het stuk na voor het geplaatst wordt.

  • AAFJE

   Oh ja, en hoe fataal is een doodsteek eigenlijk? Vast heel erg dodelijk…. Een bijna fatale doodsteek klopt dus niet echt.

   (in antwoord op AAFJE)

Reacties niet toegestaan