Trump liegt steeds vaker: gemiddeld zo’n 16 keer per dag

Iedereen liegt, zelfs meer dan je zou denken. Maar Trump spant de kroon. De Amerikaanse president neemt het steeds minder nauw met de waarheid. De afgelopen twee maanden loog hij gemiddeld zestien keer per dag.

Dat becijferde het Fact Checker Team van de Washington Post. Al tien jaar lang onderzoeken zij het waarheidsgehalte van de uitspraken van Amerikaanse presidenten. En ja, ook Obama loog echt wel eens, maar veel en veel minder dan Trump. In de eerste tien maanden als president had Trump al meer leugens verteld dan Obama in acht jaar presidentschap.

En het probleem is: het wordt steeds erger. In zijn eerste jaar deed Trump nog 2.140 uitspraken die niet waar waren. In het afgelopen half jaar is dat aantal al bijna verdubbeld tot 4.229. Dat komt neer op 4,9 leugens per dag in het eerste jaar versus 7,9 leugens per dag in de afgelopen zes maanden en over de laatste twee maanden liep dat aantal zelfs op tot zestien onwaarheden per dag.

Er zijn dagen bij dat driekwart van wat Trump allemaal uitkraamt op Twitter, in toespraken of interviews complete onzin is. Zijn favoriete onderwerp om over te liegen? De economie. Denk aan banen die hij zegt te hebben gecreëerd, sectoren die hij gaat redden en handelsverdragen die goed zouden zijn voor de VS.

Bron(nen):   Newsmonkey