‘Rutte, in welke staat is uw kabinet?”

GroenLinks wil van Mark Rutte weten hoe het ervoor staat met zijn kabinet. Ook als er vandaag geen duidelijkheid komt, wil hij snel een debat omdat hij meent dat de Kamer en het land recht hebben op duidelijkheid. 'Een week na de beëdiging van een nieuwe regering wordt de formatie plotseling verlengd', zegt GL-fractievoorzitter Bram van Ojik. 'Het debat dat we met de informateurs voerden over het regeerakkoord ging blijkbaar over een kladversie. Ik geloof niet dat iemand in Nederland nu nog begrijpt waar we nu staan.' De regering heeft gezegd vandaag te komen met een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Intussen is er ook grote opwinding ontstaan over de tweede doorbraak in het regeringsprogramma: de aanpassing van de WW. Volgens deskundigen is ook dat plan gammel en slecht.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WimB

  Dit soort gepruttel pleit alleen maar voor de invoering van een kiesdrempel

  • Stiefeltje

   “invoering van een kiesdrempel”. Hoe eerder hoe beter. Bij GrL zou men zich iig beter kunnen afvragen hoe ze er zelf voorstaan.

   (in antwoord op WimB)
 2. Embé

  Een partij die ‘groen’ in het rood en ‘links’ aan de rechterkant schrijft kunnen we toch niet serieus nemen….

 3. grasspriet

  Hoe de staat van het kabinet ook is en wat er ook uit komt, neem van mij aan dat wij als burgers er niet beter op worden.
  Er wordt altijd ‘hosanna’ geroepen omdat de boel eerlijker verdeeld zal worden maar uiteindelijk wordt er dusdanig geschoven met geld dat iedereen de dupe is.

  De geschiedenis leert dat dat altijd pas achteraf bekend wordt omdat, naar telkens weer blijkt, de overbetaalde knappe koppen altijd wel één of meerdere bevolkingsgroepen of regeltjes vergeten in hun calculatie mee te nemen.
  Daardoor valt er weer vanalles tussen wal en schip wat weer gecompenseerd moet worden wat weer nieuwe regeltjes, instituten en formulieren oplevert die ingevuld moet worden. En wie is de grote winnaar?

 4. Pietje_Precies

  groen wie?

Reacties niet toegestaan