Buma: ‘Rekening wordt nu nog meer doorgeschoven naar middeninkomens’

'Een wanvertoning', zo noemt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma de gebeurtenissen van de afgelopen week rond de koopkracht. Hij vindt het goed dat de inkomensafhankelijke zorgplannen van tafel zijn, maar de rekening wordt volgens hem nu nog meer doorgeschoven naar de middeninkomens. Volgens Buma is het aanpassen van het regeerakkoord 'een operatie die niet de economische crisis oplost, maar vooral de crisis in het kabinet. Dit levert geen banen op, dit levert alleen chagrijn op.' Ook SP, PVV en 50Plus blijven kritisch. SP-leider Roemer zei dat de PvdA helemaal door de knieën is gegaan. Wilders spreekt over 'gestuntel van de hoogste orde'.
D66, ChristenUnie, GroenLinks en de SGP zijn positief over de nieuwe plannen van PvdA en VVD.
Vanmiddag begint het debat over de regeringsverklaring.

Bron(nen):   NOS      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Het CDA blèrt het hardste omdat ze denken iets te moeten zeggen waarmee ze zieltjes kunnen winnen.

  Haantjesgedrag van de bovenste plank in het land der politici. Iedereen weet het beter, de ander weet helemaal niets en toch komen we steeds alleen maar dieper in de shit.

  De banken zijn failliet, de overheden zijn failliet en daarmee is ons hele systeem failliet en toch doen we met elkaar alsof er nog iets te verdelen valt.
  Over struisvogelpolitiek gesproken.

 2. André Somers

  Get blijft vreemd dat alleen het middentarief omhoog gaat, maar niet het toptarief. Zo komt de last weldegelijk (relatief) het hardste neer bij de middengroepen.

Reacties niet toegestaan