Nieuw boek over Trump: “Melania en Donald zien elkaar nauwelijks”

Donald Trump zou vice-president Mike Pence een 'religieuze gek' hebben genoemd en schoonzoon Jared Kushner 'een meisje'. Het zijn enkele uitspraken die in het nieuwe boek van de omstreden auteur Michael Wolff zijn opgenomen. Wolff oogstte met zijn 'Fire and Fury' anderhalf jaar geleden veel succes. Met de opvolger 'Siege' hoopt hij zijn kunstje te herhalen. Maar er is twijfel over het waarheidsgehalte van het boek. De voormalig adviseur van Trump kon nu immers alleen een beroep doen op 'anonieme bronnen uit de omgeving van de president'. Wat die dan allemaal hebben gezegd? Onder meer dat Trump Pence een 'religieuze gek' noemde en 'de domste man van het Congres. Over Karen Pence zou Trump hebben gezegd: “Ik krijg echt koude rillingen van haar.” De hersentumor van de overleden senator John McCain vond hij 'rechtvaardig'. De dochter van McCain noemde hij 'de donut'. De president zou geobsedeerd zijn door haar gewicht. “Als ze mijn naam hoort, ziet ze er altijd uit alsof ze elk moment in tranen kan uitbarsten”, klinkt het in het boek. “Net als haar vader. Erg, erg taaie familie. Boehoe.” 

Schoonzoon Jared Kushner gedroeg zich als 'een meisje' en zijn eigen zoon Barron (13) was 'een echte bonenstaak' vond de president. Trump zou Barron hebben 'vermeden' omdat hij het niet kan verdragen als iemand groter is dan hij. Ook voor zijn vrouw Melania heeft Trump geen goed woord over. Toen ze plots in het ziekenhuis belandde voor een nierziekte, zou hij hebben gezegd dat 'niemand behalve de media er een moer om gaf': “Ze is de first lady, niet de president.”

Volgens Wolff hebben Trump en Melania nauwelijks contact en zit Melania vaak in het huis van haar ouders in Maryland. Ze zou ook Sloveens spreken tegen Barron om zijn vader op afstand te houden.