Hongaarse PVV wil lijsten met Joden

Volgende stap in Europa. In meerdere landen is in politieke partijen georganiseerde vreemdelingenhaat (PVV, Front National, Echte Finnen, Gouden Dageraad, UKip). In Griekenland is een stormafdeling die willekeurig buitenlanders in elkaar slaat, en nu is er in Hongarije een politieke partij die lijsten wil met Joden. Marton Gyongyosi, de leider van Hongaarse partij Jobbik, wil lijsten van machtige Joden laten opstellen, naar aanleiding van de halve oorlog in Gaza. Jobbik is de derde partij van het land. 'Ik denk dat het tijd wordt een lijst te maken van machtige Joden, ook hier in het parlement', zei Gyongyosi. Sinds de Tweede Wereldoorlog, waarin 500.000 Hongaarse Joden stierven, zijn er niet erg veel Joden meer in Hongarije. De Joden die er nog zijn, zijn erg geschrokken van de uitspraken van Jobbik en ook van de opkomst van de partij. Jobbik is ook fel gekant tegen Roma. Er leven veel Roma families in Hongarije. Gyongyosi is een keurige accountant die werkte voor KPMG in Dublin.

Bron(nen):   Reuters      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. uknowme

  Wat een verschrikkelijk eenzijdige berichtgeving weer van WIK. Hier worden weer veel partijen die weinig met elkaar gemeen hebben op één hoop gegooid. Vooropgesteld de plannen in Hongarije verafschuw ik. Maar wat de PVV, echte Finnen, UKIP hiermee te maken hebben is mij een groot raadsel. Ik ben zelf geen PVV fan maar van het organiseren van vreemdelingenhaad kun je ze niet van beschuldigen. Het zijn eerder dit soort berichten die partijen tegen elkaar opzetten dan de acties van PVV zelf.

 2. Daan24

  mooi argument tegen de DNA-databank waar Peter R. de Vries zo’n pleitbezorger van is.

 3. Anna

  Wat is de drijfveer van dit haatstuk? De linkse socialist President Hollande gooide binnen een dag alle Roma de grens over. Ze bevielen hem niet?

 4. The Final Countdown

  De laatste dagen van de politiek.
  We gaan het meemaken.
  Politiek is altijd fout en altijd oorlog zuchtend.
  Alleen de politiek krijgt het voor elkaar een leger op te zetten waar je U tegen zegt.

  Het zijn niet alleen de rijke Joden. Dat is tot daar aan toe.
  Maar macht stoelt alleen nog maar op rijkdom.
  Elitaire partijen. mensen met een goeie baan die nog meer verzieken via de politiek.

  Van een man als Samsom wordt het gewone volk ook niet veel wijzer.
  De ‘Groenen’ hebben veel verziekt.

  Er wordt fors verdiend aan vervuling.
  Als gewone burger sta je machteloos.
  En ik zie in dat stemmen geen recht is ofzo, maar als dreigement en chantage wordt gebruikt om de ziekmakende spelletjes van politici er door heen te drukken.
  Zoals laatst weer bewezen werd met zogenaamd ‘strategisch’ stemmen.
  Er is niks veranderd. Integendeel voor veel gewone mensen wordt het leven ondraaglijker.
  De politiek is nergens verantwoordelijk voor.
  Als je stemt hou je inderdaad een ziek systeem aan de macht met diktators.

  • thykkur kanina

   Fout. Altijd stemmen. Als je niet stemt, gaat je stem naar de massa. Ben je het er niet mee eens, stem dan op een ‘next level’ partij als http://mensenspirit.nl/

   Maar dat moet je wel durven natuurlijk. Ben je conservatiever, draag dan de diertjes een warm hart toe https://www.partijvoordedieren.nl/

   Mijn visie is: als je niet stemt, heb je geen recht om te klagen over de politiek. Maar dat is mijn visie, daar hoeft men het niet over eens te zijn. Dat de politiek doordrenkt is van corruptie, dat sluit ik niet uit (integendeel zelfs). Enfin, dit is de democratie in Nederland, en daar moeten we het mee doen.
   Ontopic: weer lekker gechargeerd, het maakt iig de discussie los. De grote gemene deler is autonomie en nationalisme maar geen vreemdelingenhaat – de PVV is helemaal niet tegen Joden, sterker nog, het verdedigd de Christelijke/Joodse cultuur…

   (in antwoord op The Final Countdown)
 5. JordenSpliethof

  Ik mag hopen dat de PVV een rechtszaak begint tegen WIK want dit soort slinkse beschuldigingen zijn beneden alle peil.

 6. LiberaalRoyaal

  Landen met falende regeringen en barre economische tijden werken fascisme in de hand.
  Dat was vroeger al zo, dat zal nu ook zo zijn. In Oost-Europa is dit niet zo verwonderlijk. Het gevaarlijke voor ons – als mede Europeanen – is dat in veel jonge en broze democratieën in Zuid-Europa fascistische organisaties de kop opsteken, electoraal proberen te groeien en de samenleving lam proberen te leggen.

 7. PaulusJ

  Wik, dit is weer een nieuw dieptepunt in de PVV/UKIP demonisering.

 8. PaulusJ

  Wik, dit is weer een nieuw dieptepunt in de PVV/UKIP demonisering.
  Om in jullie stijl te blijven: G.D. is de Goebbels van Internet.
  De leugen kan nooit groot genoeg zijn.

 9. Loritta

  Belachelijk deze berichtgeving. Alsof het om een PVV afdeling gaat! Dit heeft helemaal NIETS met de PVV te maken, die doen zeker NIET aan discriminatie.

 10. Kees

  Dit is natuurlijk niet waar mwb de Hongaarse PVV.
  De partij in Hongarije is waarschijnlijk antisemitisch en dat is de PVV niet. Wel zijn de twee partijen xenofoob.

Reacties niet toegestaan