Air Miles Andy

Politiek
door Admin
zaterdag, 11 juli 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Prins Andrew, tweede zoon van de Britse koningin Elisabeth, is in opspraak omdat zijn reiskosten flink zijn gestegen het laatste jaar.
Andrew zit veel in het buitenland om daar de belangen van het Britse koninkrijk te dienen en dat gaat natuurlijk met de nodige kosten gepaard. Het oude bedrag bedroeg ruim twee ton in ponden (exclusief vliegkosten) en daar is inmiddels 50 procent bijgekomen.
De Duke of York kreeg zo de bijnaam die boven dit stukje staat en de pers kennende, wordt zijn declaratiegedrag nu eens even helemaal uitgepluist.
We laten nu maar even rusten in welke landen hij allemaal is geweest om Groot Brittannie zoals dat heet op de kaart te zetten, alsof het eiland nog niet op de kaart stond, maar bij een aspect zou Welingelichte Kringen graag even stilstaan.
Dit is niet de eerste keer dat de financien van de Britse koninklijke familie worden doorgenomen en wat een verschil is dat met het Koninkrijk der Nederlanden! Hier zit echt alles in de doofpot. Na heel lang soebatten bleek dat de monarchie hier ruim 100 miljoen per jaar zou kosten, maar natuurlijk blijven alle details angstvallig verborgen.
De Oranjes dienen onbespied hun gang kunnen gaan, geheel op kosten van de staat (dit i.t.t. tot de Britse koninklijke familie die belasting betaalt en voor een groot deel van de paleiskosten opdraait) en het is de taak van premier Balkenende al die rookgordijnen intact te laten. Wat hij zo te zien met de grootst mogelijke toewijding doet, niet gehinderd door ook maar 1 van de 150 Tweede Kamerleden.
De monarchie is een achterhaald en zelfs achterlijk instituut. En van de laatste monarchieen die nog bestaan, is de Nederlandse de meest achterlijke.