David Cameron's 'Stil maar, schatje' valt verkeerd

Politiek
donderdag, 28 april 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Labour is niet te spreken over een reactie van de Britse premier Cameron naar aanleiding van een opmerking van Labour parlementslid Angela Eagle (foto) in het Lagerhuis. Hij zei: 'Calm down dear, calm down. Calm down and listen to the doctor'. 'Betuttelend, seksistisch en beledigend', vindt Labour.
Het debat ging over de hervorming van de gezondheidszorg. Toen Cameron over Howard Stoate begon, liep het fout. Volgens Cameron werd Stoate - een gewezen parlementslid van Labour - verslagen bij de recentste verkiezingen. Labour schreeuwde moord en brand na die opmerking, want Stoate stelde zich bij die verkiezingen niet langer verkiesbaar. Angela Eagle reageerde fel, waarna Cameron de gewraakte woorden uitsprak. Volgens Eagle zou 'een moderne man zich nooit uitdrukken op de manier zoals premier Cameron dat vandaag heeft gedaan'. Ook de gewezen minister van Gelijke Kansen van Labour hekelde de uitspraken van Cameron. Labour eiste meteen excuses van de premier, maar die kwamen er niet. In plaats daarvan herhaalde hij nogmaals de woorden die hij tegen Angela Eagle uitsprak.
De Britse premier haalde zijn inspiratie overigens uit een bekende reclamespot voor autoverzekeringen. In die reclamespot spreekt Michael Winner identiek dezelfde woorden uit. Ook Winner heeft intussen gereageerd op de zaak. Hij is vereerd dat Cameron zijn bekende quote heeft overgenomen. 'De reactie van Labour is belachelijk', zegt Winner. 'Het zijn politiek correcte gekken als ze die woorden beledigend voor vrouwen vinden. Op welke planeet leven ze eigenlijk?'.
article 1381128 0bcceac800000578 918 634x209
Bron(nen): Daily Mail