Het net rond Henk Krol sluit zich

Politiek
dinsdag, 30 september 2014 om 7:29
welingelichtekringen header 1
De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) wil beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Henk Krol, die inmiddels weer Kamerlid is voor 50Plus. Met de opbrengst van de woning wil de stichting ruim twee ton subsidie terugbetalen. Dat zegt oud-penningmeester Peter Derksen in De Telegraaf. Hij heeft gezien dat het Brabantse huis van Krol op internet te koop staat en wil snel handelen.
De SVGK moet van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de subsidie terugbetalen, die onder Krols bewind was verstrekt om er een digitale ontmoetingsplaats voor homojongeren mee te beginnen. Derksen zegt dat het geld richting andere zaken van Krol ging. Zelfs de seksshop van de Brabantse politicus pikte een graantje mee uit de subsidieruif, stelt de oud-penningmeester. De accountant weigert het jaarverslag hierover goed te keuren.
Gisteren werd bekend dat Krol jarenlang zou hebben gelogen over de betaalde oplage van de Gaykrant. Dat deed hij om hoge tarieven van adverteerders te krijgen. Eerder werd al bekend dat hij als directeur geen pensioenpremies van zijn personeel heeft afgedragen. Krol wilde niet reageren op de beschuldigingen.