Het racistische manifest vermoedelijk van de schutter

Politiek
zondag, 04 augustus 2019 om 6:58
patrick crusius manifesto
De autoriteiten onderzoeken een manifest dat van de hand van schutter Crusius (21)zou zijn en voor de schietpartij op internetforum 8chan gepost werd. De authenticiteit van het document moet nog bevestigd worden. 
In het vier pagina’s tellende document, getiteld ‘The Inconvenient Truth’, verklaart hij zijn racistische ideeen. Hij wil “vreemdelingen graag terugsturen” en voorspelt dat er een genocide op komst is. Latino’s zijn verantwoordelijk voor de “verrotting van Amerika”, stelt hij. Zijn aanval is “een reactie op de Latijns-Amerikaanse invasie van Texas”. "Als we genoeg mensen kwijt kunnen, dan kan onze manier van leven duurzamer zijn."
Crusius hekelt het wanbeleid van zowel Democraten als Republikeinen. Die laatsten zijn vooral schuldig omdat ze grote corporaties hun gang laten gaan in de VS, die zijn immers pro-immigratie en handelen ten koste van het milieu en de beroepsbevolking. De Democraten zijn dan weer eensluidend voor immigratie, waardoor het land binnenkort een “eenpartijstaat” zal worden, stelt hij. Met de toenemende automatisering zullen er bovendien te weinig jobs zijn om de blanke bevolking én de immigranten aan het werk te houden.
Crusius geeft ook aan dat hij geïnspireerd is door de schutter die in maart in Nieuw-Zeeland het vuur opende op bezoekers van een moskee en dat hij zich tegen latino’s keerde na het lezen van ‘The Great Replacement’, een blank-nationalistische samenzweringstheorie.
De FBI zegt dat meer Amerikanen zijn gestorven in binnenlandse terreuraanslagen dan in internationale terreuraanslagen sinds 9/11, en dat binnenlands terrorisme steeds meer wordt gemotiveerd door blanke neonazi ideologie.